Τυνησία: Ναυάγιο με μετανάστες - Δύο νεκροί, ανάμεσά τους ένα μωρό
Ένα μωρό και ένας 20χρονος έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι πέντε αγνοούνται, από ναυάγιο με Τυνήσιους μετανάστες που σημειώθηκε μέσα στη νύχτα στα ανοιχτά των ακτών του Γκαμπές στη νοτιοανατολική Τυνησία, ανακοίνωσε η εθνοφρουρά.
Η τραγωδία «συνέβη στις 2:00 τα ξημερώματα (4:00 ώρα Ελλάδας) 120 μέτρα από την παραλία» σε σκάφος που επέβαιναν «20 Τυνήσιοι», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εθνοφρουρά, τονίζοντας ότι μόλις 13 άνθρωποι διασώθηκαν.
Οι επιχειρήσεις για να βρεθούν και άλλοι επιζώντες συνεχίζονται στον απέραντο κόλπο της Γκαμπές, που επικρατούν ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.
«Δύο σοροί ανασύρθηκαν, μια ενός 20χρονου και μια άλλη ενός βρέφους» απροσδιόριστης ηλικίας, ανακοίνωσε η εθνοφρουρά.
«Έχει ξεκινήσει έρευνα από το δικαστήριο» της Γκαμπές για να «προσδιοριστούν οι συνθήκες της τραγωδίας».
Περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Ιανουάριο σε ναυάγια στην κεντρική Μεσόγειο (μεταξύ Βόρειας Αφρικής και Ιταλίας), την πιο θανατηφόρα μεταναστευτική οδό στον κόσμο, αριθμός υπερδιπλάσιος από την περασμένη χρονιά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μάγχη: Στους έξι ανέρχονται οι νεκροί μετανάστες - Έρευνες για αγνοούμενους
Για διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών στη Διάσκεψη του Μονάχου προετοιμάζονται οι αρχές της Γερμανίας
08:20
Boeing: Από την απότομη προσγείωση σε νέα ύψη - Η χρονιά της επαναφοράς
08:15
Καιρός: Άνοιξη στην «καρδιά» του χειμώνα με 22 βαθμούς Κελσίου - Βροχές ξανά στην Αττική την επόμενη εβδομάδα
08:10
Ζερεφός στο CNN Greece: Στο Κοινό των Ακαδημιών ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε ένα ρευστό κόσμο
08:05