Πλησιάζει τη Μπαχμούτ ο ουκρανικός στρατός - Ανακατέλαβε τρία χιλιόμετρα
Την ανακατάληψη τριών τετραγωνικών χιλιομέτρων από τον ουκρανικό στρατό κοντά στην Μπαχμούτ, ανακοίνωσε την Δευτέρα (14/8) η Ουκρανή υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ.
Ειδότερα, η Ουκρανή υφυπουργός Άμυνας δήλωσε πως «στον τομέα του Μπαχμούτ, την περασμένη εβδομάδα απελευθερώθηκαν τρία τετραγωνικά χιλιόμετρα. Συνολικά, έχουν απελευθερωθεί 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη νότια πτέρυγα του τομέα του Μπαχμούτ», μιας πόλης που καταλήφθηκε τον Μάιο από τη Ρωσία.
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας σε ανακοίνωσή του καταδίκασε τις «προκλητικές», όπως τις χαρακτήρισε, ενέργειες της Ρωσίας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα τις προκλητικές ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 13 Αυγούστου στη Μαύρη Θάλασσα σχετικά με το τουρκικό πλοίο ξηρού φορτίου Sukru Okan που έπλεε προς το λιμάνι Ισμαήλ».
«Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό παραβίασε τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και άλλα πρότυπα διεθνούς δικαίου. Οι ενέργειες αυτές αποτελούν παράδειγμα της εσκεμμένης πολιτικής της Ρωσίας του να θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία ναυσιπλοΐας και την ασφάλεια της εμπορικής ναυτιλίας στη Μαύρη Θάλασσα» προστίθεται.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρωσική επιδρομή στην Οδησσό - Τρεις τραυματίες
Youth Pass 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τα 150 ευρώ - Στο vouchers.gov.gr οι αιτήσεις
10:16
Πρόεδρος ιρανικού κοινοβουλίου: «Η κατάσταση είναι αφόρητη για τις ΗΠΑ, και δεν έχουμε καν αρχίσει»
10:10
Μαρινάκης για τα 16 χρόνια από την τραγωδία της Marfin: «Δεν ήταν κακιά στιγμή, αλλά στυγνό έγκλημα»
10:05
Καβάλα: Αστυνομικός αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο τμήμα - Άγνωστα τα αίτια της πράξης του
09:56