Εξερράγη η Αίτνα: Λάβα και τέφρα ξεχειλίζουν από το ηφαίστειο - Ακυρώσεις πτήσεων
Ανανεώθηκε:
«Ξύπνησε» και πάλι το ηφαίστειο της Αίτνα, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Κατάνιας, όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας (14/8).
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, ανακοινώθηκε από το αεροδρόμιο μέσω της πλατφόρμας X, πρώην Twitter: «Εξαιτίας μιας έκρηξης της Αίτνας (...) όλες οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις ματαιώνονται μέχρι τις 13:00» (14:00 ώρα Ελλάδας)» και ζητήθηκε από τους επιβάτες να απευθύνονται στην αεροπορική εταιρεία τους για περισσότερες πληροφορίες.
Η Αίτνα είναι από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο. Αν και οι εκρήξεις του μπορεί να είναι μερικές φορές πολύ καταστροφικές, γενικά δεν θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο και χιλιάδες κάτοικοι ζουν στις πλαγιές του ηφαιστείου και τις γύρω περιοχές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ισλανδία: Εξερράγη το ηφαίστειο Φάγκρανταλσφιάτλ
«'Ερχεται» σχέδιο για ψάρεμα του λαγοκέφαλου: Στόχος επιδότηση άνω των 4,73 ευρώ το κιλό
12:02
Αργεντινή-Αυστρία και Γαλλία-Ιράκ με σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr
11:42
Ομόφωνα ένοχη και ποινή φυλάκισης 20 μηνών στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για την διαρροή email
11:38
Περιφέρεια Αττικής: «Εννέα ψέματα και αλήθειες για τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας»
11:36