ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Κατέρρευσε σιδηροδρομική γέφυρα από τις πλημμύρες

Νορβηγία: Κατέρρευσε σιδηροδρομική γέφυρα από τις πλημμύρες
(Pat Moore via AP)/ Φωτογραφία αρχείου

Μία σιδηροδρομική γέφυρα που έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των πλημμυρών κατέρρευσε εν μέρει σήμερα χωρίς ευτυχώς, να προκαλέσει θύματα στη νότια Νορβηγία, ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία.

Η μεταλλική δομή υποχώρησε σχεδόν κατά το ήμισυ μετά την πτώση ενός πυλώνα που υπέστη φθορά λόγω της ανόδου των υδάτων τις τελευταίες ημέρες, και η δομή έπεσε μέσα στον ποταμό Λάγκεν, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK.

«Δεν υπήρξε πληροφορία για πρόκληση κάποιας σωματικής βλάβης», δήλωσε η περιφερειακή αστυνομία στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter).

Η γέφυρα που βρίσκεται πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ των πόλεων Αϊντσβόλ και Τρόντχαϊμ, είχε κλείσει για την κυκλοφορία την περασμένη εβδομάδα μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε μια καταιγίδα.

Η καταιγίδα ονόματι «Χανς» και έπληξε τη Νορβηγία και τη Σουηδία προκάλεσε την εκκένωση περιοχών με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές λόγω των πολλών κατολισθήσεων που αυτή προκάλεσε.

Ο νορβηγικός δήμος του Ρινγκέρικε στη νοτιοανατολική Νορβηγία ανακοίνωσε ότι 920 από τους κατοίκους του δεν είχαν καταφέρει να επιστρέψουν στα σπίτια τους σήμερα το πρωί.

Παρότι η κατάσταση αρχίζει να εξομαλύνεται στις περισσότερες πληγείσες περιοχές, νέες ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται αύριο στην νοτιοανατολική Νορβηγία.

Οι αρχές αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο κατολισθήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ