ΚΟΣΜΟΣ

Χειμάρρα: Κανονικά η συγκέντρωση υπέρ του Μπελέρη - Έτοιμος να αγωνιστεί, δηλώνει ο ίδιος

Χειμάρρα: Κανονικά η συγκέντρωση υπέρ του Μπελέρη - Έτοιμος να αγωνιστεί, δηλώνει ο ίδιος
himara.gr

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση υπέρ της απελευθέρωσης του Φρέντι Μπελέρη, στη Χειμάρρα, παρά την προσπάθεια τον Αλβανικών Αρχών να βάλουν «μπλόκο».

Οι Αρχές της γειτονικής χώρας προσπάθησαν να τεντώσουν το σχοινί και να ματαιώσουν συγκέντρωση συμπαράστασης στον δήμαρχο Χειμάρρας που είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα ώρα Αλβανίας (19:00 ώρα Ελλάδας).

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, αστυνομικός που είχε στα χέρια του ένα χαρτί, είπε στους διοργανωτές ότι απαγορεύεται να γίνει η συγκέντρωση για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κανείς δεν παρέλαβε το συγκεκριμένο έγγραφο, γιατί δεν τους το έστειλαν επίσημα.

Έτσι, η Αστυνομία είπε στους διοργανωτές ότι «με δική σας ευθύνη θα κάνετε τη συγκέντρωση».

Το πρωί οι διοργανωτές είχαν παραλάβει έγγραφο που τους ζητούσε να ακυρωθεί η συγκέντρωση, με το σκεπτικό πως θα έχουν παρεισφρήσει στην κινητοποίηση ακροδεξιά στοιχεία, που θα εκμεταλλευτούν την όλη κατάσταση για να δημιουργήσουν επεισόδια.

Υπενθυμίζεται ότι στην εκδήλωση ένας από τους ομιλητές θα είναι ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ενώ και ο ομόλογός του της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επίσης θα δώσει το «παρών».

Tι λέει ο ίδιος μέσα από τη φυλακή

«Είμαι δυνατός και περιμένω. Είμαι αποφασισμένος να κάτσω εδώ όσο χρειαστεί μέχρι να ορκιστώ δήμαρχος Χειμάρρας. Να περιμένουν οι ομογενείς και να έχουν πίστη στον αγώνα. Η Δικαιοσύνη μπορεί να αργεί, αλλά στο τέλος κερδίζει. Η μόνη αιτία που είμαι στη φυλακή είναι το κλέψιμο των περιουσιών από τους γηγενείς Έλληνες κατοίκους από τους επενδυτές-φίλους της αλβανικής κυβέρνησης», λέει στο OPEN ο Φρέντι Μπελέρης, μέσα από τη φυλακή, εν όψει και της συγκέντρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ