ΚΟΣΜΟΣ

CNN: Έτσι μπήκαν οι σφαγείς του ISIS στην Κωνσταντινούπολη

CNN: Έτσι μπήκαν οι σφαγείς του ISIS στην Κωνσταντινούπολη
REUTERS

Οι τουρκικές αρχές  έχουν ισχυρές ενδείξεις πως η ηγεσία του ΙSIS εμπλέκεται άμεσα στο χτύπημα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης , ανέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή στο CNN International.

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους οι τρείς δράστες που προέρχονται από τη Ρωσία, την Κιργιζία και το Ουζμπεκιστάν, εισήλθαν πριν από περίπου ένα μήνα στην Τουρκία από την Ράκα, το προπύργιο του ISIS στη Συρία. Μαζί τους μετέφεραν τα εκρηκτικά που χρησιμοποίησαν στο χτύπημα.

Νοίκιασαν ένα διαμέρισμα στην Κωνσταντινούπολη, στη συνοικία Φατίχ. Εκεί, σύμφωνα με τουρκική κυβερνητική πηγή, ένας από τους τρομοκράτες άφησε το διαβατήριο του.

«Η επίθεση ήταν εξαιρετικά καλά σχεδιασμένη, με την ηγεσία του ISIS να έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό» είπε η ίδια πηγή.

Στο μεταξύ η αστυνομία συνέλαβε 11 ξένους ως ύποπτους για συμμετοχή σε πυρήνες του ISIS στην Κωνσταντινούπολη.

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια εφόδου που πραγματοποίησαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας στην περιοχή Μπασάκσεχιρ στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Με αυτές, ανέρχεται σε 24 ο συνολικός αριθμός όσων έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται για την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της πόλης, σύμφωνα με το Haberturk.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ