Οζμπορν: Ξεχασμένη υπόθεση το πλεόνασμα
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε σήμερα ότι δεν επιμένει πλέον σε ένα βασικό σημείο της πολιτικής του, που αφορούσε το να μετατραπεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας σε πλεόνασμα έως το 2020, μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.
«Η κυβέρνηση πρέπει να παράσχει δημοσιονομική αξιοπιστία, άρα θα συνεχίσουμε να είμαστε σκληροί με το έλλειμμα, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές σε ό,τι αφορά την επίτευξη πλεονάσματος έως τα τέλη αυτής της δεκαετίας», δήλωσε ο Όσμπορν σε ομιλία του, αναφέρει το ΑΠΕ. «Αυτή είναι ακριβώς η ευελιξία που οι κανόνες μας προβλέπουν».
Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε χθες ότι η βρετανική οικονομία θα δεχθεί πλήγμα μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit που βύθισε τη χώρα σε περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας.
Ακόμα και πριν από το δημοψήφισμα, πολλοί οικονομολόγοι είχαν αμφισβητήσει την ικανότητα του Όσμπορν να πετύχει πλεόνασμα έως τα τέλη της δεκαετίας λόγω του ύψους των περικοπών δαπανών ή των φορολογικών αυξήσεων που θα χρειάζονταν για αυτό.
Κηφισός: Φωτιά σε διάζωμα στο ύψος της Φιλαδέλφειας - Στο «κόκκινο» η κίνηση
17:50
Εντός της ημέρας η ανέλκυση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου
17:40
Ένοχος για κακoδιαχείριση διαβαθμισμένων εγγράφων δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Tζον Μπόλτον
17:36
Κικίλιας από Σύρο: Πάνω από όλα η ασφάλεια στα λιμάνια και η εξυπηρέτηση πολιτών με σεβασμό
17:32