Στην Ολλανδία ο Ζελένσκι για να ενισχύσει την αεράμυνα της χώρας του
Ανανεώθηκε:
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφθασε σήμερα Κυριακή (20/8) στην Ολλανδία στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειάς του να ενισχύσει την αεράμυνα της χώρας του.
Η επίσκεψη αυτή γίνεται μόλις λίγες μέρες μετά την έγκριση από τις ΗΠΑ για πιθανή παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Ολλανδία και την Δανία.
Ο Ζελένσκι θα έχει συνάντηση με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε σε στρατιωτική αεροπορική βάση στο Αϊντχόβεν, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Ρούτε χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στον χειρισμό αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F16 έχει ξεκινήσει, αλλά θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες ίσως και περισσότερο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ.
Η είδηση αυτή έγινε γνωστή δύο ημέρες αφότου ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι τα F-16 θα μεταφερθούν στην Ουκρανία μόλις εκπαιδευτούν οι πιλότοι της.
Ο Ρέζνικοφ ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι οι έξι μήνες εκπαίδευσης θεωρούνται το ελάχιστο για τους πιλότους, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την εκπαίδευση μηχανικών αεροσκαφών. Η Ουκρανία θέλει τα εξελιγμένα πολεμικά αεροσκάφη κατασκευής των ΗΠΑ, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει την αεροπορική υπεροχή της Ρωσίας, οι δυνάμεις της οποίας εισέβαλαν στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2022.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανία: Ξεκίνησε η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων σε F16
Ουκρανία: Καταδικάζει ο ΟΗΕ τη ρωσική πυραυλική επίθεση με στόχο αμάχους στο Τσερνίχιβ
ΕΝΤΟΝΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Πύραυλοι από το έδαφος ως το... Διάστημα - Η απάντηση του Ιράν στο τελεσίγραφο Τραμπ, που απειλεί με «ολική καταστροφή»
23:59
Super League: Φινάλε με γκέλα για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ - Η ΑΕΚ μπαίνει από την κορυφή στα πλέι οφ
23:50
Δημοτικές εκλογές στη Γαλλία: Νικητή τον σοσιαλιστή Γκρεγκουάρ στο Παρίσι δείχνουν τα exit poll
23:49
Οι στόχοι των φρουρών της Επανάστασης εάν πληγούν οι ενεργειακές του υποδομές
23:40