ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η Κύπρος στη ατζέντα του Υπουργικού - Σήμερα η συνάντηση με Όρμπαν  

Ερντογάν: Η Κύπρος στη ατζέντα του Υπουργικού - Σήμερα η συνάντηση με Όρμπαν  
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν AP Photo / Pavel Golovkin

Συνεδριάζει αύριο, Δευτέρα, 21/87,  υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ψηλά στην ατζέντα θα βρεθούν οι εξελίξεις στην Κύπρο μετά τα επεισόδια στην Πύλα, αλλά και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την οικονομία, οι αυξήσεις στις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων κ.ά.

Συνάντηση με Όρμπαν στη Βουδαπέστη

Σήμερα, Κυριακή 20/8, ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται στη Βουδαπέστη, μετά από πρόσκληση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν. Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν μεταξύ άλλων για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Η Ουγγαρία έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ακολουθήσει την Τουρκία, όσον αφορά στην έγκριση της υποψηφιότητας της Σουηδίας στη Νατοϊκή Συμμαχία, με τη Βουλή της να προτίθεται να εγκρίνει το πρωτόκολλο ένταξης πριν από την Άγκυρα.

Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους ο Ερντογάν εμφανίστηκε πρόθυμος να ανάψει το πράσινο φως στη Σουηδία, ωστόσο άφησε σε εκκρεμότητα την έγκριση του πρωτοκόλλου ένταξής της από την τουρκική Εθνοσυνέλευση για μετά τη λήξη των θερινών διακοπών την 1η Οκτωβρίου.

Ερντογάν και Όρμπαν, θα συζητήσουν επίσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη συμφωνία για τα σιτηρά, το διμερές εμπόριο, οικονομικά και πολιτιστικά θέματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ