ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Συνελήφθη μεσίτης που πούλησε σπίτι σε σκύλο - Σφράγισε το συμβόλαιο με την πατούσα του!

Ιράν: Συνελήφθη μεσίτης που πούλησε σπίτι σε σκύλο - Σφράγισε το συμβόλαιο με την πατούσα του!
Στιγμιότυπο από το βίντεο που «έκαψε» τον κτηματομεσίτη

Τον επικεφαλής ενός κτηματομεσιτικού γραφείου συνέλαβε η αστυνομία του Ιράν επειδή πούλησε διαμέρισμα σε… σκύλο!

Ο μεσίτης συνελήφθη μετά από διαρροή των πλάνων από τη στιγμή της υπογραφής από τον σκύλο, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι την Κυριακή.

Στο viral βίντεο που διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ο «Chester» -ένας σκυλάκι ράτσας σιχ τσου- και ένα ζευγάρι Ιρανών που τον βάζουν να… υπογράψει με την πατούσα του το συμβόλαιο. Οι ιδιοκτήτες μάλιστα πρεσβεύουν πως είναι ο μοναδικός κληρονόμος και για αυτό του μεταβίβασαν τον τίτλο ιδιοκτησίας..

Όπως φαίνεται καθαρά στα πλάνα, ο «Chester» τοποθέτησε τις πατούσες του σε ένα μελανοδοχείο και, με τη βοήθεια της γυναίκας που βρισκόταν μπροστά στην αγοραπωλησία, έβαλε την υπογραφή του. Η ιδιοκτήτρια του σκύλου αναφέρει ότι το ζευγάρι «δεν είχε κληρονόμους και ότι ήθελαν να μεταβιβάσουν το διαμέρισμα στον σκύλο».

Δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την ιδιοκτησία σκύλων στο Ιράν, αλλά, όπως και σε πολλές μουσουλμανικές χώρες, θεωρούνται ακάθαρτα. Οι συντηρητικοί κληρικοί έχουν συμβουλεύσει να μην τα κρατούν ως κατοικίδια.

Την Κυριακή, 20/8, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ISNA «η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα». «Η αστυνομία συνέλαβε τον επικεφαλής του κτηματομεσιτικού γραφείου και έκλεισε την εταιρεία το Σάββατο», ανέφερε ο δικτυακός τόπος Mizan Online του δικαστικού σώματος, επικαλούμενος τον αναπληρωτή γενικό εισαγγελέα Ρεζά Ταμπάρ.

Ο Tαμπάρ δήλωσε ότι η πώληση επιδιώκει να «εξομαλύνει την παραβίαση των ηθικών αξιών της κοινωνίας και δεν έχει καμία νομική βάση».

Πολλοί Ιρανοί, ιδίως μεταξύ των ανώτερων και μεσαίων τάξεων, έχουν αγκαλιάσει τα τελευταία χρόνια την τάση της ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων, συνήθως σκύλων και γατών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ