Κατάρριψη μαχητικού στη Δαμασκό: Οι αντάρτες υποστηρίζουν πως σκοτώθηκε ο πιλότος
Συριακό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη βορειοανατολικά της Δαμασκού την Παρασκευή, με το καθεστώς Άσαντ να ρίχνει την ευθύνη στην οργάνωση Μέτωπο αλ Νούσρα-παρακλάδι της Αλ Κάιντα.
Οι αντάρτες αναφέρουν πως ο πιλότος του αεροσκάφους απήχθη από τους τρομοκράτες και στη συνέχεια σκοτώθηκε. Η πτώση αποδίδεται σε μηχανική βλάβη και ο πιλότος φαίνεται να πρόλαβε να ενεργοποιήσει το σύστημα εκτόξευσης, αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.
Ωστόσο, οι αντάρτες επιμένουν στο σενάριό τους για κατάρριψη του μαχητικού, την απαγωγή του επιζήσαντα και στη συνέχεια την εκτέλεσή του.
Μέλη της Jaish al-Islam -ανταρτών που ελέγχουν τη συγκεκριμένη περιοχή- είχαν επιβεβαιώσει νωρίτερα πως ο πιλότος «έπεσε» στα χέρια των εξτρεμιστών.
«Καλούμε το Μέτωπο αλ Νούσρα και την Αχράρ αλ Σαμ –συγγενική οργάνωση- να πάρει ανάληψη ευθύνης και να εξηγήσει τι απέγινε με το σώμα του πιλότου», αναφέρουν σε δήλώσή τους, όπως μεταδίδει το Reuters.
Διαβάστε ακόμα: Δαμασκός: Συνετρίβη συριακό μαχητικό-Αιχμάλωτος των ανταρτών ο πιλότος
Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι - Σχεδίασε το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο
23:29
Παναθηναϊκός - Βαλένθια 79-89: Οι «πράσινοι» πλήρωσαν με ήττα το κακό τους β' ημίχρονο
23:21
Κύπρος: Δυσαρέσκεια για την απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ που αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά»
23:05
Ένταση στο μπλόκο Πατρών - Πύργου: Οδηγός ΙΧ εμβόλισε αυτοκίνητα για να «σπάσει» τον αποκλεισμό
22:53