ΚΟΣΜΟΣ

Ρον Σεφάς Τζόουνς: Πέθανε ο βραβευμένος με Emmy ηθοποιός σε ηλικία 66 ετών

Ρον Σεφάς Τζόουνς: Πέθανε ο βραβευμένος με Emmy ηθοποιός σε ηλικία 66 ετών
Ο Αμερικανός ηθοποιός Ρον Σεφάς Τζόουνς Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο Αμερικανός ηθοποιός Ρον Σεφάς Τζόουνς, ο οποίος, σύμφωνα με τον μάνατζέρ του αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας με τους πνεύμονές του. Είχε υποβληθεί σε διπλή μεταμόσχευση πνεύμονα το 2020 λόγω χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας και πέρασε σχεδόν δύο μήνες σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες.

Ο Τζόουνς είναι γνωστός για τον ρόλο του ως Γουίλιαμ στη δραματική σειρά This Is Us, όπου ο ρόλος του ως ένας χαμένος πατέρας που βρίσκει τη λύτρωση, του χάρισε δύο βραβεία Emmy Primetime, κερδίζοντας δύο φορές για τον καλύτερο καλεσμένο ηθοποιό σε δραματική σειρά το 2018 και το 2020, σύμφωνα με το CNNi.

Τον Μάιο του 2020 υπεβλήθη σε διπλή μεταμόσχευση πνεύμονα μετά από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), σύμφωνα με δημοσιεύματα των New York Times το 2021.

Ο Τζόουνς έχει παίξει στις τηλεοπτικές σειρές «Mr. Robot», «The Get Down» και «Luke Cage», καθώς και στις ταινίες «Half Nelson», «Across the Universe», «Dog Days» και «Dolemite Is My Name».

Εκτός από τους ρόλους του στην οθόνη, ο Τζόουνς μετείχε σε πληθώρα θεατρικών παραστάσεων, εντός και εκτός Μπρόντγουεϊ και ήταν υποψήφιος για το βραβείο Tony το 2022 για την ερμηνεία του του Μοντρελού στο έργο «Clyde's».

Η «καλοσύνη του ήταν αισθητή σε όποιον είχε την τύχη να τον γνωρίσει» τόνισε ο μάνατζέρ του, σύμφωνα με τη Guardian. Η αγάπη του Τζόουνς για τη σκηνή «ήταν παρούσα σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης ερμηνείας του, η οποία ήταν υποψήφια για Tony και βραβευμένη με Drama Desk Award για τον ρόλο του στο Clyde's στο Broadway».

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Οκτάβια Σπένσερ, η οποία έπαιξε μαζί με τον Τζόουνς στη σειρά Truth Be Told δήλωσε «συντετριμμένη» από την είδηση.

«Ο Ρον ήταν ένας απίστευτα ταλαντούχος ηθοποιός και, κυρίως, ένας υπέροχα ευγενικός άνθρωπος», ανέφερε η Σπένσερ. «Κάθε μέρα στα γυρίσματα με τον Ρον ήταν μια καλή μέρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ