ΚΟΣΜΟΣ

Απερρίφθη και το νέο αίτημα αποφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη

Απερρίφθη και το νέο αίτημα αποφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη
O Φρέντι Μπελέρης Facebook

Απέρριψε το νέο αίτημα αποφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη τη Δευτέρα (21/8) το ειδικό δικαστήριο των Τιράνων.

Να σημειωθεί ότι, ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας παραμένει επί τρίμηνο προφυλακισμένος, γεγονός που του στερεί την δυνατότητα ορκωμοσίας του στο δημαρχιακό αξίωμα, με την προθεσμία επ αυτού να εκπνέει.

Γεωργιάδης: Η Αλβανία «να ξεχάσει την ευρωπαϊκή πορεία εάν εμποδίσει την ορκομωσία»

Στο μεταξύ, σαφές μήνυμα στην Αλβανία έστειλε και ο Έλληνας υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για την υπόθεση φυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου, τονίζοντας πως η γείτονος χώρα θα πρέπει «να ξεχάσει την ευρωπαϊκή πορεία εάν εμποδίσει την ορκομωσία Μπελέρη».

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα μπλοκάρει οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στην Αλβανία, όσο διαρκεί η υπόθεση Μπελέρη, διευκρινίζοντας πως «τα λεφτά η Αλβανία από την Ευρώπη θα τα ξεχάσει εάν ο Φρέντι Μπελέρης δεν ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας».

Συμπλήρωσε δε, πως, εάν επαναληφθούν οι εκλογές ή ορκιστεί άλλος δήμαρχος «για την Ελλάδα θα αποτελέσει παράγοντα κακών σχέσεων με την Αλβανία για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα».

«Η Αλβανία θα το πληρώσει πολύ ακριβά εάν συνεχίσει να καταπατά τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Αλβανία θα πρέπει να αναθεωρήσει την στάση που κρατά.

Μπελέρης: Η προφυλάκισή μου είναι παράνομη

Ο Φρέντι Μπελέρης σε συνέντευξη που έδωσε μέσα από τις φυλακές, τόνισε, μεταξύ άλλων ότι δεν πιστεύει πως οι αλβανικές αρχές θα τον αφήσουν ελεύθερο, κατηγορώντας τον Αλβανό πρωθυπουργό πως θα μπορούσε έστω να του επιτρέψει να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του.

«Η προφυλάκισή μου είναι παράνομη. Αυτό όμως που είναι εντελώς παράνομο πέραν πάσης αμφιβολίας, είναι η εμπόδισή μου να αναλάβω τα καθήκοντά μου. Η παρεμπόδισή μου να ορκιστώ είναι ευθύνη του Αλβανού πρωθυπουργού. Όταν λέει ότι είναι θέμα δικαιοσύνης, ψεύδεται γιατί τη γενική διεύθυνση φυλακών την ελέγχει ο κύριος Ράμα, άρα θα μπορούσε να μου δώσει άδεια να ορκιστώ. Στόχευση του Αλβανού πρωθυπουργού είναι να μην αναλάβω καθήκοντα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ