ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τουλάχιστον 4 νεκροί σε παράνομη ξενάγηση στο ιστορικό αποχετευτικό δίκτυο της Μόσχας

Ρωσία: Τουλάχιστον 4 νεκροί σε παράνομη ξενάγηση στο ιστορικό αποχετευτικό δίκτυο της Μόσχας
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων κοντά στο πάρκο Zaryadye, στο κέντρο της Μόσχας, όπου βρέθηκαν τα πτώματα.  Marina Stroganova / Pixabay

Τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων εντοπίστηκαν στο αποχετευτικό δίκτυο της Μόσχας, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Συμμετείχαν σε ομάδα ξενάγησης στο ιστορικό αποχετευτικό σύστημα της Μόσχας, τμήματα του οποίου χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα.

Οι πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις στη Μόσχα προκάλεσαν απότομη άνοδο της στάθμης του νερού στο αποχετευτικό δίκτυο, εμποδίζοντας τους ανθρώπους να βγουν στην επιφάνεια, τόνισαν σωστικά συνέργεια στο TASS.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν έκανε λόγο για μια «τρομερή τραγωδία», χωρίς να αναφέρει αριθμό θυμάτων. Σημείωσε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζονται κοντά στο πάρκο Zaryadye, στο κέντρο της Μόσχας, όπου βρέθηκαν τα πτώματα. Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA συμμετείχαν συνολικά οκτώ άνθρωποι σε αυτήν την ξενάγηση.

Όπως μεταδίδει, οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για τις ισχυρές βροχοπτώσεις, αλλά η εκδρομή στον ποταμό Νεγκλίνκα, δεν ακυρώθηκε, αν και από τους είκοσι που δήλωσαν συμμετοχή, προσήλθαν μόνο οκτώ.

Το TASS ανέφερε ότι οι αρχές διέταξαν ποινική έρευνα για αυτήν την παράνομη, όπως χαρακτηρίζεται, υπόγεια ξενάγηση και οι διοργανωτές ανακρίνονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ