ΚΟΣΜΟΣ

Zητούν την απελευθέρωση της κόρης τους από τους Ταλιμπάν

Zητούν την απελευθέρωση της κόρης τους από τους Ταλιμπάν
Eurokinissi/Α.P

Έκκληση στους Ταλιμπάν να απελευθερώσουν την κόρη τους και την οικογένειά της απευθύνουν οι γονείς Αμερικανίδας ομήρου που κρατείται από το φθινόπωρο του 2012 και έγινε μητέρα κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της.


Ο Τζέιμς και η Λίντα Κόλμαν, απευθύνονται στον μουλά Χαϊμπατουλάχ Ακχουντζάντα, τον νέο ηγέτη των Ταλιμπάν. Στο βιντεοσκοπημένο αυτό μήνυμα που προβλήθηκε από τον ενημερωτικό ιστότοπο Circa News λένε χαρακτηριστικά: «Ως άνδρας, πατέρας και παππούς, σας ζητώ να επιδείξετε έλεος και να απελευθερώσετε την κόρη μου, τον σύζυγό της και τα παιδιά τους» λέει ο Κόλεμαν σε αυτό το σύντομο βίντεο, ενώ βρίσκεται στο πλευρό της συζύγου του που φορά μαντίλα για την περίσταση.

Η Κέιτλαν Κόλεμαν, ηλικίας 28 ετών και έγκυος εκείνη την εποχή, και ο σύζυγός της Τζόσουα Μπόιλε, καναδικής υπηκοότητας, βρίσκονταν σε ταξίδι στο Αφγανιστάν όταν τους απήγαγαν οι Ταλιμπάν.

Στους γονείς της νέας γυναίκας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εστάλησαν δύο βίντεο το 2013, στα οποία εμφανιζόταν οι όμηροι και ζητούσαν από τις κυβερνήσεις του Καναδά και των ΗΠΑ για να παρέμβουν με στόχο την απελευθέρωσή τους. Δύο χρόνια αργότερα, τον Νοέμβριο του 2015 οι γονείς της Κέιτλαν, που ζουν στην Πενσιλβάνια (ανατολικά), έλαβαν μια επιστολή από την κόρη τους, τη γνησιότητα της οποίας επιβεβαίωσε ένας εμπειρογνώμονας, όπου τους ανέφερε ότι δεν απέκτησε ένα αλλά δύο παιδιά κατά την αιχμαλωσία της, δύο γιους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ