ΚΟΣΜΟΣ

Μπαγκλαντές: Πιθανή ομηρία Ιταλών πολιτών από τζιχαντιστές στην Ντάκα

Μπαγκλαντές: Πιθανή ομηρία Ιταλών πολιτών από τζιχαντιστές στην Ντάκα
Συνοριοφύλακες του Μπανγκλαντές πλησιάζουν το εστιατόριο Gulshan, στην διπλωματική ζώνη της πρωτεύουσας Ντάκα, μετά από την επίθεση ενόπλων που είχε πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016 Courtesy of Dhaka Tribune/Mahmud Hossain Opu via REUTERS

Ιταλοί υπήκοοι πιστεύεται ότι βρίσκονται μεταξύ των ομήρων που κρατούν οι ένοπλοι εισβολείς σε εστιατόριο όπου συχνάζουν ξένοι πολίτες και μέλη διπλωματικών αποστολών στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές (Bangladesh).

Αυτό δήλωσε πηγή προσκείμενη στο ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως αναφέρεται σε σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η πηγή ανέφερε πως δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι ακριβώς Ιταλοί είναι όμηροι. Ένοπλοι έκαναν έφοδο στο εστιατόριο Gulshan στη διπλωματική συνοικία της Ντάκας (Dhaka) το βράδυ της Παρασκευής και πήραν ομήρους τουλάχιστον 20 ανθρώπους, ανάμεσά τους αρκετούς ξένους. Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίστηκε ότι πάνω από είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν, όμως η αστυνομία του Μπανγκλαντές έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει μόνον τους θανάτους δύο αστυνομικών.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι (Paolo Gentiloni) ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Ντάκα και πρόσθεσε πως «ανησυχεί για τους Ιταλούς» που ενδέχεται να είναι όμηροι, εκφράζοντας αλληλεγγύη προς τις οικογένειές τους.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι (Matteo Renzi) αποχώρησε εσπευσμένα από τελετή στο Κολοσσαίο της Ρώμης χθες για να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις, σύμφωνα με πρωθυπουργική πηγή.

Το ιταλικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RAI διέκοψε την κανονική ροή του προγράμματός του για να μεταδώσει έκτακτα δελτία ειδήσεων για την επίθεση, αναφέρονται ότι ανάμεσα στους ομήρους ή στα θύματα ενδεχομένως να συμπεριλαμβάνονται και Ιταλοί πολίτες.

Η πηγή του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να υπάρξει επαφή με οικείους των ανθρώπων αυτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ