ΚΟΣΜΟΣ

Θάνατος Πριγκόζιν: Βίντεο ντοκουμέντο αμέσως μετά την πτώση του αεροσκάφους

Θάνατος Πριγκόζιν: Βίντεο ντοκουμέντο αμέσως μετά την πτώση του αεροσκάφους
Screen grab / Twitter

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που φέρεται να καταγράφει τη στιγμή συντριβής του αεροσκάφους του αρχηγού της ΒάγκνερΕβγκένι Πριγκόζιν.

Όπως μετέδωσε το BBC, ο αρχηγός της Βάγκνερ είναι νεκρός μαζί με άλλους εννέα που επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Παράλληλα, οι ρωσικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσαν ότι ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή Τβερ της Μόσχας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δέκα επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, ο αρχηγός της Βάγκνερ, Εβγκένι Πριγκόζιν, είναι νεκρός αφού επέβαινε στο αεροπλάνο, που λέγεται ότι ήταν δικό του.

Επτά επιβάτες και τρία μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο αεροσκάφος Embraer, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από τη Μόσχα προς την Αγία Πετρούπολη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Δείτε βίντεο:

«Ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer Legacy που ταξίδευε από τη Μόσχα προς την Αγία Πετρούπολη συνετρίβη κοντά στο χωριό Κουζένκινο στην περιοχή Τβερ. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 10 άτομα, μεταξύ των οποίων και 3 μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι οι επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στο Telegram.

Η ανταρσία της Βάγκνερ και ο «πόλεμος» με τη Μόσχα

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανταρσία του Εβγκένι Πριγκόζιν, για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια, η εξουσία του κυρίαρχου του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν κλονίστηκε από έναν άνθρωπο στον οποίο είχε αναθέσει μέρος της στρατιωτικής του ισχύος και της διεθνούς επιρροής του, σημείωναν δυτικοί αναλυτές.

Σε λιγότερο από 24 ώρες, στις 23 και 24 Ιουνίου, ο Εβγκένι Πριγκόζιν, σε μια ανεμπόδιστη προέλαση στη ρωσική επικράτεια πλησίασε σε απόσταση λίγων εκατοντάδων χιλιομέτρων από τη Μόσχα με τους ένοπλους μαχητές του, καταλαμβάνοντας ένα αρχηγείο του ρωσικού στρατού και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Γιατί αποφάσισε να σταματήσει την προέλασή του και να καταλήξει σε μια συμφωνία με τον Πούτιν, με την μεσολάβηση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο; Αυτό όπως φαίνεται θα παραμείνει μυστήριο.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα υπήρχαν διάφορες θεωρίες συνομωσίας, ενώ πρόσφατα ο επικεφαλής της CIA Μπιλ Μπερνς, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Πριγκόζιν θα είναι «πολύ τυχερός αν διαφύγει της εκδίκησης» του Πούτιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ