ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αλυσοδεμένη γυναίκα λυτρώθηκε από τα δεσμά της - Εικόνες από την διάσωσή της

ΗΠΑ: Αλυσοδεμένη γυναίκα λυτρώθηκε από τα δεσμά της - Εικόνες από την διάσωσή της
Screen grab / youtube

Τη δραματική διάσωση μιας γυναίκας που βρέθηκε αλυσοδεμένη σε σπίτι στο Λούισβιλ, στο Κεντάκι των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Τα πλάνα είναι τραβηγμένα από την κάμερα σώματος των αστυνομικών οι οποίοι έσπευσαν στην περιοχή μετά από κλήσεις γειτόνων που άκουσαν τις κραυγές της γυναίκας που ζητούσε βοήθεια.

Τα πλάνα από τις 16 Αυγούστου δείχνουν δύο αξιωματικούς να κυκλώνουν το διώροφο σπίτι στην οδό Bolling για να βρουν έναν τρόπο να μπουν μέσα. Αφού όλες οι πόρτες και τα παράθυρα στον πρώτο όροφο ήταν κλειστά, οι αστυνομικοί μπήκαν από ένα παράθυρο στο δεύτερο όροφο του οικήματος όπου σκαρφάλωσαν με την βοήθεια μιας σκάλας που τους έδωσαν οι γείτονες.

Εντόπισαν τη γυναίκα που φώναζε σε βοήθεια να έχει μια αλυσίδα τυλιγμένη στο λαιμό της και ασφαλισμένη με ένα λουκέτο, ενώ η άλλη άκρη της αλυσίδας όπως είπε η αστυνομία, ήταν βιδωμένη στο πάτωμα.

Στο δωμάτιο βρέθηκε και ένα τσεκούρι με το οποίο οι αστυνομικοί έκοψαν την μία άκρη της αλυσίδας από το πάτωμα. Αφού απελευθέρωσαν τη γυναίκα, την μετέφεραν με ασφάλεια έξω από το σπίτι, όπου οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν κόφτες για να αφαιρέσουν την αλυσίδα από το λαιμό της.

Δύο ημέρες μετά τη διάσωση της γυναίκας, η αστυνομία έκανε γνωστό, ότι συνελήφθη ένας ύποπτος για την απαγωγή και την κακοποίησή της.

Ο ύποπτος, που ταυτοποιήθηκε ως ο 36χρονος Μόισις Μέι κατηγορήθηκε για απαγωγή, δύο κατηγορίες επίθεσης και τρομοκρατική απειλή, σύμφωνα με το WDRB.

Το θύμα Τζοάνα Γουίλσον, μίλησε για τη δοκιμασία που υπέστη λέγοντας ότι ο εν διαστάσει φίλος της και πατέρας του παιδιού της, την υποχρέωσε να βγάλει τα ρούχα της, απειλώντας τη να τη σκοτώσει.

«Με υποχρέωσε να γδυθώ και έβαλε την αλυσίδα στο λαιμό μου». Στη συνέχεια κάλεσε έναν φίλο του και αμέσως μετά καθώς έβγαινε από το σπίτι, της είπε: «Όταν επιστρέψω, θα σε σκοτώσω».

«Είχα μόνο λίγα λεπτά για να απελευθερωθώ», είπε η γυναίκα.

Η Γουίλσον αποκάλυψε ότι ήταν δεμένη με αλυσίδες στο σπίτι για περίπου πέντε ώρες πριν φτάσει η αστυνομία. Επίσης είπε ότι συζούσε με τον συντροφό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ