ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Δεύτερος νεκρός από πυροβολισμούς στην πόλη Νιμ μέσα σε μία εβδομάδα

Γαλλία: Δεύτερος νεκρός από πυροβολισμούς στην πόλη Νιμ μέσα σε μία εβδομάδα
(AP Photo/Daniel Cole, File)

Ένας 18χρονος έχασε σήμερα (24/8) τη ζωή του έπειτα από πυροβολισμούς στην πόλη Νιμ της νότιας Γαλλίας, στην ίδια συνοικία που μαστίζεται σκοτώθηκε από σφαίρες και ένα 12χρονο παιδί στις αρχές της εβδομάδας, όταν το αυτοκίνητο του θείου του στοχοθετήθηκε κατά λάθος από ενόπλους.

Και τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν στην πόλη Πισεβάν, όπου φημίζεται για διακίνηση ναρκωτικών και το ποσοστό της φτώχειας ξεπερνάει το 70%.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν θα προεδρεύσει μίας σύσκεψης με θέμα την νέα ανθρωποκτονία ενώ αύριο Παρασκευή (25/8) αναμένεται να μεταβεί στο σημείο της δολοφονίας.

Το χρονικό της δολοφονίας

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, που κλήθηκαν λίγο πριν από τις 4:00 τα ξημερώματα, βρήκαν τον νεαρό τραυματισμένο στην κοιλιά και χωρίς ζωτικές ενδείξεις σε δρόμο του Πισεβάν, μιας συνοικίας στα δυτικά προάστια της Νιμ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή και με την εισαγγελία αυτής της πόλης.

Κάλυκες δύο διαφορετικών διαμετρημάτων βρέθηκαν στο έδαφος, είπε άλλη αστυνομική πηγή.

Το θύμα, το οποίο ήταν «γνωστό στην αστυνομία και στην δικαιοσύνη», προέρχεται από μια πόλη έξω από την Νιμ, είπε η εισαγγελία, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για «ανθρωποκτονία στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος».

Ο υπουργός Εσωτερικών έχει αναπτύξει αστυνομική μονάδα που ειδικεύεται στην τήρηση της τάξης στις αστικές περιοχές, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους κατοίκους.

«Στην γειτονιά, λίγοι άνθρωποι έχουν πληροφορηθεί γι' αυτή την νέα δολοφονία σήμερα το πρωί. Αλλά μόλις ο πληθυσμός το μάθει, παρόλο που η [αστυνομία] έχει αναπτυχθεί, ο κόσμος θα ανησυχήσει πολύ. Γιατί αυτό σημαίνει ότι οι διακινητές πυροβολούν στο ψαχνό», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραούφ Αζούζ, διευθυντής του κέντρου κοινωνικής πολιτικής Les Mille Couleurs.

Το 12χρονο παιδί που σκοτώθηκε στις αρχές της εβδομάδας ενώ ο θείος του τραυματίστηκε, είναι «αναμφισβήτητα παράπλευρα θύματα», δήλωσε νωρίτερα η εισαγγελέας της Νιμ, Σεσίλ Ζενσάκ, καταγγέλλοντας «την απόλυτη τραγωδία». «Η οικογένεια του θύματος δεν συνδέεται απολύτως με κανέναν τρόπο, ούτε πριν ούτε επί του παρόντος, με γεγονότα εγκληματικής φύσης», «είχε μόνο την ατυχία να βρεθεί στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή», πρόσθεσε.

Αρκετές πόλεις στη νοτιοανατολική Γαλλία, συμπεριλαμβανομένης της Μασσαλίας, της Αβινιόν και της Νιμ, έχουν πληγεί εδώ και αρκετά χρόνια από δολοφονίες που συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών, ένα είδος βίας που τώρα έχει παράπλευρα θύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ