ΚΟΣΜΟΣ

Θάνατος Πριγκόζιν: Η πρώτη αντίδραση Πούτιν

Θάνατος Πριγκόζιν: Η πρώτη αντίδραση Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν Mikhail Tereshchenko, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

H πρώτη αντίδραση του Ρώσου προέδρου, μετά το αεροπορικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον επικεφαλής της ομάδας Βάγκνερ, Εβγκένι Πριγκόζιν και σε άλλα εννέα άτομα. 

Σύμφωνα με το BBC, ο Βλαντίμιρ Πούτιν στέλνει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών, περιγράφοντας μάλιστα τον Πριγκόζιν ως «ταλαντούχο επιχειρηματία».

Επιπλέον, σε τηλεοπτικό μήνυμα, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει εξονυχιστική έρευνα προκειμένου να βρεθεί η αιτία της συντριβής του αεροσκάφους, ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά, «αυτό θα πάρει καιρό».

«Ο Πριγκόζιν έκανε σοβαρά λάθη»

«Γνώριζα τον Πριγκόζιν για πολλά χρόνια, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990», πρόσθεσε ο Πούτιν.

«Ήταν ένας άνθρωπος με περίπλοκη μοίρα που έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του, αλλά επίσης επεδίωξε να επιτύχει τα απαραίτητα αποτελέσματα - τόσο για τον εαυτό του, όσο και τη στιγμή που του το ζήτησα, για τον κοινό σκοπό, όπως αυτούς τους τελευταίους μήνες», τόνισε.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το πρώτο επίσημο σχόλιο από το Κρεμλίνο όσον αφορά τον θάνατο του Πριγκόζιν.

Ρωσικός πύραυλος κατέρριψε το αεροσκάφος του Πριγκόζιν, λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι

Στο μεταξύ, δάκτυλο Κρεμλίνου βλέπουν πίσω από τη κατάρρευση του αεροσκάφους που επέβαινε ο Πριγκόζιν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Όπως δήλωσαν σήμερα, (24/08) στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, «πύραυλος - μάλλον εδάφους– αέρος, που πιθανότατα εκτοξεύθηκε από το ρωσικό έδαφος, κατέρριψε το αεροσκάφος στο οποίο εικάζεται ότι επέβαινε ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρίας μισθοφόρων Εβγκένι Πριγκόζιν».

Οι δύο αξιωματούχοι οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του θέματος, τόνισαν ότι οι πληροφορίες ήταν ακόμη προκαταρκτικές και υπό εξέταση.

Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός της παραστρατιωτικής ομάδας μισθοφόρων Βάγκνερκαι το δεξί του χέρι Ντμίτρι Ούτκιν ήταν μεταξύ των συνολικά δέκα επιβαινόντων στο ιδιωτικό αεροσκάφος που που συνετρίβη την Τετάρτη (23/08) βόρεια της Μόσχας, χωρίς να υπάρχουν επιζήσαντες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ