Ελβετία: Πέθανε ο Κλοντ Πικάσο, γιος του διάσημου ισπανού ζωγράφου
Ανανεώθηκε:
Έφυγε από τη ζωή ο Κλοντ Πικάσο, γιος του ισπανού ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Ζαν-Ζακ Νουέρ.
«Πέθανε στην Ελβετία, σε ηλικία 76 ετών», ανέφερε την Πέμπτη, 24/8, σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια θανάτου.
Ο Κλοντ Ρουίθ Πικάσο, φωτογράφος, ήταν από το 1989 έως το 2023 διαχειριστής της κληρονομιάς του Πικάσο και αρμόδιος για θέματα που αφορούσαν τα πνευματικά δικαιώματα των έργων του εμβληματικού καλλιτέχνη.
Τον περασμένο Ιούλιο είχε εκφράσει την επιθυμία του να αποσυρθεί, αφήνοντας τη θέση του στην αδερφή του, Παλόμα.
Ο Πάμπλο Πικάσο απέκτησε τέσσερα παιδιά, τα τρία εκτός γάμου. Ο μεγαλύτερος γιος του, ο Πάουλο, τον οποίο έφερε στον κόσμο η πρώτη του σύζυγος Όλγα Χοχλόβα, πέθανε το 1975. Η Μάγια, κόρη της Μαρί-Τερέζ Βαλτέρ, έφυγε από τη ζωή το 2022. Ο Κλοντ και η Παλόμα ήταν καρποί της σχέσης του με τη γαλλίδα ζωγράφο Φρανσουάζ Ζιλό.
Ο Κλοντ Πικάσο ήταν παντρεμένος με τη Σιλβί Βοτιέ, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Ζασμέν και τον Σολάλ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακάλυψη - έκπληξη: Τι εντόπισαν ειδικοί κρυμμένο σε πίνακα του Πικάσο
Ένα διαφορετικό πορτρέτο του Πικάσο - Ζωγραφισμένο με.. τρακτέρ σε χωράφι
Η νέα εποχή της Εθνικής Πινακοθήκης ξεκινά με φιλόδοξα σχέδια και την επανέκθεση ενός Πικάσο
Εθνική Πινακοθήκη: Εκτίθενται εκ νέου οι πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν που είχαν κλαπεί
Επιστροφή ενοικίου: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης
02:00
Πότε ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων - Πόσο και ποιοι κερδίζουν από τις αυξήσεις
01:00
Πότε θα πληρωθεί η 6η δόση του επιδόματος παιδιού - Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά
00:30
Συναγερμός για κρούσμα μηνιγγίτιδας σε μαθήτρια λυκείου στα Χανιά
23:59