Παραιτήθηκε και ο υποδιευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Τζόναθαν Ουίλιαμς
Ανανεώθηκε:
Λίγες ώρες μετά την παραίτηση του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείο Χάρτβιχ Φίσερ για το σκάνδαλο κλοπής 2.000 αντικειμένων παραιτήθηκε και ο υποδιευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Τζόναθαν Ουίλιαμς.
Το σκάνδαλο μεγατόνων, για άγνωστο αριθμό κλεμμένων αρχαιοτήτων που έχουν «κλαπεί, απουσιάζουν ή καταστράφηκαν» από τις αποθήκες θησαυροφυλάκια του μουσείου ήταν μάλλον αδύνατο να αφήσει αλώβητους τους επικεφαλείς του ιδρύματος, το οποίο βλέπει να πλήττεται η αξιοπιστία του υπό το βάρος των αποκαλύψεων.
Είναι ο τρίτος υπάλληλος που αποχωρεί μετά την απόλυση του υπεύθυνου για τις ελληνικές συλλογές Πίτερ Χιγκς, και τον διευθυντή Χάρτουϊκ Φίσερ.
Η ανακοίνωση του Μουσείου ήταν λιτή: «Ο αναπληρωτής διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Τζόναθαν Ουίλιαμς συμφώνησε να αποχωρήσει οικειοθελώς από τα κανονικά του καθήκοντα μέχρι να ολοκληρωθεί η ανεξάρτητη έρευνα για τις κλοπές στο Μουσείο. Αυτό θα συμβεί με άμεση ισχύ».
SPONSORED
Το Ισραήλ ζητά από τους κατοίκους της Τύρου στον Λίβανο να εκκενώσουν την περιοχή
15:00
Οι τέσσερις τρόποι με τους οποίους η ποδηλασία βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου
14:48
Εύβοια: Σε ετοιμότητα για καταγραφή ζημιών από τους σεισμούς - Περιπολίες από την Πυροσβεστική
14:28
Βίντεο από τους σεισμούς στην Εύβοια: Η στιγμή της ισχυρής δόνησης των 5,2 Ρίχτερ
14:23