ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Αεροσκάφος του αμερικανικού στρατού συνετρίβη κατά τη διάρκεια άσκησης

Αυστραλία: Αεροσκάφος του αμερικανικού στρατού συνετρίβη κατά τη διάρκεια άσκησης
To Osprey σε πρόσφατη άσκηση Philippine DND Defense Communications Service and AFP Public Affairs Office via AP

Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών προκάλεσε η συντριβή ενός Osprey των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων την Κυριακή (27/8) κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων στη βόρεια Αυστραλία.

Πρόκειται για ένα υβριδικό αεροσκάφος οριζόντιας και κάθετης προσγείωσης-απογείωσης στο οποίο επέβαιναν περίπου 20 Αμερικανοί πεζοναύτες που συνετρίβη ανοιχτά της ακτής του Ντάργουιν.

Αρκετοί άνθρωποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες μετά την συντριβή του κοντά στις νήσους Τίουι, βόρεια του Ντάργουιν, σύμφωνα με το δημόσιο αυστραλιανό ειδησεογραφικό δίκτυο ABC NEWS.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους στην Αυστραλία, μετέδωσε επίσης το ειδησεογραφικό δίκτυο.

Το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι περιστατικό με αεροσκάφος με αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια γυμνασίων στην Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας.

«Οι αρχικές πληροφορίες δείχνουν ότι το περιστατικό αφορά αμυντικό προσωπικό των ΗΠΑ και ότι δεν αφορά μέλη των Αυστραλιανών Ενόπλων Δυνάμεων», ανέφερε επίσης το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας σε ανακοίνωσή του που εστάλη με email.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το περιστατικό σημειώθηκε στη Νήσο Μέλβιλ, βόρεια του Ντάργουιν, κατά τη διάρκεια της άσκησης Predator’s Run 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ