ΚΟΣΜΟΣ

Κινηματογραφικά σενάρια πολέμου της L’ Express: Τι θα γίνει αν επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα

Κινηματογραφικά σενάρια πολέμου της L’ Express: Τι θα γίνει αν επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα
Τουρκικό μαχητικό F-16 πετά πάνω από πολεμικά πλοία κατά τη διάρκεια ετήσιας ναυτικής άσκησης του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο στις 15 Σεπτεμβρίου, 2022. AP Photo/Khalil Hamra

Πέντε κινηματογραφικά σενάρια πολέμου τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε γαλλική παρέμβαση, επεξεργάστηκε η γαλλική L’ Express, ένα εκ των οποίων αφορά και την Ελλάδα.

Καταρτίστηκαν με τη βοήθεια σαράντα ερευνητών, διπλωματών, στρατηγών και πρώην μελών υπηρεσιών πληροφοριών και σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο γαλλικός στρατός είναι προετοιμασμένος για τέτοιες πολεμικές κρίσεις.

Τα πέντε πολεμικά σενάρια της L' Express:

  • Ρωσική εισβολή με τανκς στην Εσθονία
  • Κατάκτηση των γαλλικών Διάσπαρτων Νήσων στον Ειρηνικό Ωκεανό από τη Μαδαγασκάρη
  • Επίθεση της Τουρκίας στα Ίμια
  • Βύθιση του Charles de Gaulle από την Κίνα
  • Το Μάλι πέφτει στα χέρια τζιχαντιστών

Το σενάριο εισβολής στα Ίμια

Η υπόθεση του γαλλικού δημοσιεύματος, αφορά τουρκική απόβαση και εισβολή σε νησιά του Αιγαίου, το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου 2027.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως σε τέτοια περίπτωση, αναμένεται εκατόμβη νεκρών, και πως είναι βέβαιη η αλληλεγγύη τριών τουλάχιστον ευρωπαϊκών κρατών προς την Ελλάδα με επικεφαλής τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, βάσει της συμφωνίας για στρατιωτική συνδρομή που έχουν υπογράψει Αθήνα και Παρίσι.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, στο υποθετικό αυτό σενάριο, η εισβολή θα γίνει υπό την προστασία δύο φρεγατών και ενός επιθετικού υποβρυχίου. Το πλοίο TSG Anadolu προσεγγίζει τα Ίμια έχοντας επιβάτες 1.000 επίλεκτους των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας. Περίπου 50 Έλληνες στρατιώτες συλλαμβάνονται και στο υψηλότερο σημείο των δύο νησιών, υψώνεται η τουρκική σημαία. Η Ελλάδα επιχειρεί άμεση απάντηση, αλλά χάνει πέντε περιπολικά σκάφη και 10 μαχητικά αεροσκάφη.

Το κινηματογραφικό σενάριο συνεχίζει με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας να ανακοινώνουν τον θάνατο 28 στρατιωτικών και την κοινή γνώμη ανάστατη.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το Twitter, το hashtag #Imia γίνεται παγκόσμιο trend και ένα βίντεο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να λέει πως «Η Τουρκία πήρε πίσω ό,τι της ανήκει», γίνεται αμέσως viral.

Σύμφωνα πάντα με τα σενάρια της L' Express, στο τέλος ηττείται η Τουρκία και παραιτείται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ