ΚΟΣΜΟΣ

Υιοθετημένο παιδί βρήκε τη μητέρα του μετά από 42 χρόνια - Της είχαν πει ότι είχε πεθάνει

Υιοθετημένο παιδί βρήκε τη μητέρα του μετά από 42 χρόνια - Της είχαν πει ότι είχε πεθάνει
Μωρό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Unsplash

Ο Τζίμι Λίπερτ Θάιντεν που ζει στις ΗΠΑ χρειάστηκε να περιμένει 42 ολόκληρα χρόνια για να αγκαλιάσει περιχαρής τη βιολογική του μητέρα.  

Αυτό που δεν ήξερε μέχρι πρόσφατα είναι ότι ήταν ένα από τα χιλιάδες παιδιά που υιοθετήθηκαν από τη Χιλή με τους γονείς τους να έχουν ενημερωθεί ότι έχουν πεθάνει.

Όπως αναφέρει η Independent οι γιατροί ενημέρωσαν την Μαρία Ανχέλικα Γκονζάλεζ ότι ο γιος της είχε πεθάνει και της τον πήραν μέσα από τα χέρια πριν από 42 χρόνια.

Ο Θάιντεν άρχισε να ψάχνει για τη βιολογική του οικογένεια όταν έμαθε για την ύπαρξη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Nos Buscamos η οποία επανενώνει οικογένειες.

Από την έρευνα που έκανε η οργάνωση προέκυψε ότι είχε γεννηθεί πρόωρα σε νοσοκομείο του Σαντιάγκο και μπήκε στη θερμοκοιτίδα. Η μητέρα του πήρε εξιτήριο και όταν γύρισε να τον πάρει την ενημέρωσαν ότι είχε πεθάνει και ότι δεν υπήρχε κάτι για να θάψει.

«Τα χαρτιά της υιοθεσίας μου αναφέρουν ότι δεν είχαν εν ζωή συγγενείς. Έμαθα τους τελευταίους μήνες ότι έχω μαμά και τέσσερις αδελφούς και μια αδελφή», είπε σε συνέντευξη που έδωσε από το Άσμπερν της Βιρτζίνια όπου εργάζεται ως δικηγόρος.

Η οργάνωση Nos Buscamos εκτιμά ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά απομακρύνθηκαν από τις οικογένειές τους τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 επί διακυβέρνησης του Αουγκούστο Πινοσέτ και δόθηκαν για υιοθεσία μετά από έρευνες στα διαβατήρια που εκδόθηκαν για παιδιά που έφυγαν από τη χώρα και δεν επέστρεψαν ποτέ.

«Η πραγματική ιστορία είναι ότι τα έκλεψαν από φτωχές οικογένειες που δεν γνώριζαν πως να προστατευθούν», λέει ο επικεφαλής της οργάνωσης, η οποία έχει καταφέρει να επανενώσει πάνω από 450 οικογένειες.

Μία από αυτές είναι η οικογένεια του Θάιντεν ο οποίος ταξίδεψε στη Χιλή μαζί με την γυναίκα του και τις δύο κόρες του για να τους γνωρίσει.

Η στιγμή ήταν πολύ συγκινητική με τον Θάιντεν να μπαίνει στο σπίτι της μητέρας του με 42 μπαλόνια όσα και τα χρόνια του.

Με έκπληξη ανακάλυψε ότι λατρεύουν και οι δυο τη μαγειρική.

Μεγάλη είναι η υποστήριξη που έλαβε στο ταξίδι του αυτό από την οικογένειά του στις ΗΠΑ τονίζοντας ότι «οι θετοί γονείς μου ήθελαν μια οικογένεια αλλά δεν ήθελαν να την αποκτήσουν με αυτόν τον τρόπο».

Χαρακτηρίζει τον εαυτό του τυχερό καθώς όπως λέει τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα καθώς «κάποιοι ανακαλύπτουν λεπτομέρειες για την προέλευσή τους που δεν θα ήθελαν να γνωρίζουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ