Ρωσία: Η ομάδα Wagner θα πάψει να υπάρχει
«Η ομάδα Wagner θα πάψει να υπάρχει» διεμήνυσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Βίκτορ Σομπόλεφ, ένας από τους στενούς συνεργάτες του Βλαντίμιρ Πούτιν, στέλνοντας παράλληλα τελεσίγραφο στους μαχητές της ομάδας.
«Οι μαχητές θα μπορούν να ακολουθήσουν πολιτική ζωή ή να υπογράψουν συμβόλαιο με το υπουργείο Άμυνας. Αυτός είναι ένας παράνομος ένοπλος σχηματισμός. Δεν πρέπει να υπάρχουν κάποιοι ένοπλοι στο κράτος που δεν είναι υποτελείς του κράτους. Αυτό, τελικά, οδήγησε σε ανταρσία. Ήμασταν στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου» δήλωσε ο Σομπόλεφ, μια αναφορά στην απόπειρα πραξικοπήματος της 24 Ιουνίου υπό τον Γεβγκένι Πριγκόζιν.
Ο Σομπόλεφ ξεκαθάρισε επίσης ότι μόνο όσοι μαχητές της Wagner δεν συμμετείχαν στην ανταρσία του Ιουνίου μπορούν να υπογράψουν σύμβαση με το υπουργείο Άμυνας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τελεσίγραφο Πούτιν στους μαχητές της Wagner: Ορκιστείτε πίστη, διαφορετικά αφοπλιστείτε
Ουκρανός υπουργός Άμυνας: Η οργάνωση Wagner έχει διαρραγεί
Ακυρώνεται η προγραμματισμένη πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων από Ντουμπάι
08:51
Λαμία: Τροχαίο με τραυματισμό διανομέα - Ο οδηγός της μηχανής παραβίασε στοπ και έπεσε σε ΙΧ
08:47
Γαλλία: Στο δεύτερο γύρο την Κυριακή θα κριθεί η έκβαση των δημοτικών εκλογών
08:38
Mr Nobody Against Putin: Ο Ρώσος δάσκαλος που αψήφησε τον Πούτιν και κέρδισε Όσκαρ
08:29