Ρωσία: Η ομάδα Wagner θα πάψει να υπάρχει
«Η ομάδα Wagner θα πάψει να υπάρχει» διεμήνυσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Βίκτορ Σομπόλεφ, ένας από τους στενούς συνεργάτες του Βλαντίμιρ Πούτιν, στέλνοντας παράλληλα τελεσίγραφο στους μαχητές της ομάδας.
«Οι μαχητές θα μπορούν να ακολουθήσουν πολιτική ζωή ή να υπογράψουν συμβόλαιο με το υπουργείο Άμυνας. Αυτός είναι ένας παράνομος ένοπλος σχηματισμός. Δεν πρέπει να υπάρχουν κάποιοι ένοπλοι στο κράτος που δεν είναι υποτελείς του κράτους. Αυτό, τελικά, οδήγησε σε ανταρσία. Ήμασταν στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου» δήλωσε ο Σομπόλεφ, μια αναφορά στην απόπειρα πραξικοπήματος της 24 Ιουνίου υπό τον Γεβγκένι Πριγκόζιν.
Ο Σομπόλεφ ξεκαθάρισε επίσης ότι μόνο όσοι μαχητές της Wagner δεν συμμετείχαν στην ανταρσία του Ιουνίου μπορούν να υπογράψουν σύμβαση με το υπουργείο Άμυνας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τελεσίγραφο Πούτιν στους μαχητές της Wagner: Ορκιστείτε πίστη, διαφορετικά αφοπλιστείτε
Ουκρανός υπουργός Άμυνας: Η οργάνωση Wagner έχει διαρραγεί
Νεκρός οδηγός I.X στην παράκαμψη των μπλόκων της Λιβαδειάς - Το όχημά του συγκρούστηκε με φορτηγό
10:07
Συνελήφθη 22χρονος που έτρεχε με 167 χλμ στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών
10:05
Agentic Commerce: Τι είναι το εμπόριο μέσω ψηφιακών βοηθών;
10:00
Γαλλία: Το Παρίσι θα ανοίξει προξενείο στη Γροιλανδία στις 6 Φεβρουαρίου
09:59