ΚΟΣΜΟΣ

Οι New York Times βρήκαν το επόμενο Wordle, και λέγεται Connections

Οι New York Times βρήκαν το επόμενο Wordle, και λέγεται Connections
To Connections παρουσιάζει στους παίκτες 16 λέξεις και τους προκαλεί να τις ομαδοποιήσουν σε τέσσερα διαφορετικά θέματα The New York Times

Μετά από την τεράστια παγκόσμια επιτυχία που γνώρισαν με το παιχνίδι λέξεων Wordle, οι New York Times πιθανότατα ξαναχτύπησαν φλέβα χρυσού.

Ένα νέο παιχνίδι με την ονομασία Connections εντάχθηκε επίσημα στη συλλογή της εφημερίδας, μετά από μια επιτυχημένη καλοκαιρινή δοκιμαστική φάση, όπου έγινε το δεύτερο πιο δημοφιλές παιχνίδι των Times μετά το Wordle, παρά την ελάχιστη προώθηση. Οι παίκτες μπορούν να ήδη δουν το Connections να εμφανίζεται στην εφαρμογή NYT Games και στην εφαρμογή ειδήσεων κάτω από την καρτέλα Play.

Το Connections, το οποίο μπορεί επίσης να παιχτεί σε υπολογιστή και σε browser κινητού, είναι ένα παιχνίδι συσχετισμού λέξεων που παρουσιάζει στους παίκτες 16 λέξεις και τους προκαλεί να τις ομαδοποιήσουν σε τέσσερα διαφορετικά θέματα. Οι παίκτες έχουν τέσσερις ευκαιρίες να λύσουν το παζλ πριν χάσουν.

Ο Τζόναθαν Νάιτ, επικεφαλής του τμήματος παιχνιδιών στους Times, δήλωσε στο CNNi ότι το Connections βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο. Κυκλοφόρησε σε beta έκδοση τον Ιούνιο, και μπορούσε να το βρει κανείς μόνο μέσω αναζήτησης ή στο μενού άλλων παιχνιδιών.

Σημείωσε αμέσως επιτυχία, με εκατομμύρια ανθρώπους να το παίζουν εβδομαδιαία, δήλωσε ο Νάιτ. Το Connections είναι «πολύ προσιτό, και είναι πολύ εύκολο να το καταλάβει κανείς». Είναι όμως και πονηρό, καθώς κάποιες λέξεις μπορεί να φαίνονται ότι ομαδοποιούνται, αλλά στην πραγματικότητα δεν σχετίζονται.

Τα κέρδη από τα παιχνίδια

Τα παιχνίδια και οι άλλες εφαρμογές των New York Times, όπως η Cooking, αποτέλεσαν βασικό μέρος της στρατηγικής της εφημερίδας για την αύξηση των εσόδων πέρα από τη διαφήμιση. Τα έσοδα από τις συνδρομές των ψηφιακών προϊόντων αυξήθηκαν κατά σχεδόν 7% σε 409,6 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ τα διαφημιστικά έσοδα παρέμειναν αμετάβλητα. Οι Times έχουν σήμερα 9,1 εκατομμύρια συνδρομητές μόνο σε ψηφιακή μορφή.

AP22342554298089.jpg
Το Wordle εκτόξευσε τα έσοδα στο τμήμα παιχνιδιών των New York TimesAP Photo/Michael Dwyer

Η εφαρμογή ΝΥΤ Games, η οποία κοστίζει 4,99 δολάρια το μήνα, έχει κατέβει 11 εκατομμύρια φορές παγκοσμίως από τον Ιανουάριο του 2019, με τον αριθμό των λήψεων να αυξάνεται κατά 76% σε ετήσια βάση. Η αύξηση έχει επιβραδυνθεί στο 4% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και το Connections ίσως δώσει την απαιτούμενη ώθηση.

Θα μπορούσε το νέο παιχνίδι να ξεπεράσει την επιτυχία του Wordle; «Ποτέ μη λες ποτέ» πιστεύει ο Νάιτ, αν και θεωρεί ότι το Wordle ήταν «ένα viral φαινόμενο που έφερε όλον τον κόσμο κοντά. Δεν βλέπεις τέτοια πράγματα πολύ συχνά σε μια ζωή, πόσο μάλλον ένα χρόνο μετά».

Με πληροφορίες από: Move over Wordle, the New York Times might have found its next hit game by Jordan Valinsky, CNN Business

ΔΗΜΟΦΙΛΗ