ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο κατά του Brexit (pics)

Μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο κατά του Brexit (pics)
REUTERS

«We love you, EU!» Με αυτό το σύνθημά χιλιάδες Βρετανοί διαδήλωσαν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. στους δρόμους του Λονδίνου, εννέα ημέρες μετά το δημοψήφισμα που αποφάσισε την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ενωση.

Επιστράτευσαν πολλή φαντασία για να πουν «όχι» στο τραυματικό Brexit , κρατώντας εκατοντάδες σημαίες της Ενωσης, τις μπλε σημαίες με τά κίτρινα αστέρια, φουσκωτές καρδιές με συνθήματα όπως «Du fromage, pas Farage», «Θα μας λείψεις ΕΕ»,«Παίζετε με το μέλλον μας» ή πολύ απλά «ΕΕ, σ΄αγαπώ».

Το πλήθος τραγουδούσε το «Hey Jude» των Beatles μετασκευασμένο σε « EU » , το «Never gonna give EU up» (κατά το Νever gonna give you up, Rick Astley) ή τον Υμνο της Χαράς του Μπετόβεν, που είναι ο ύμνος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

brem2

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το Χάιντ Παρκ για να κατευθυνθούν προς το κτίριο του κοινοβουλίου στην «πορεία για την Ευρώπη» που οργανώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γύρω από το #MarchforEurope.

«Οι άνθρωποι επηρεάστηκαν, ήταν κακά ενημερωμένοι και ξέρετε το χειρότερο; Ολο αυτό οργανώθηκε για το κοινοβούλιο, από ένα μέρος των συντηρητικών, όχι για το καλό του βρετανικού λαού!», λέει οργισμένη η 47χρονη Τζούλι Χίθκοτ, που εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Πείτε στους Γάλλους ότι δεν είμαστε αυτοί οι φρικτοί και κακοί άνθρωποι , λέει ο 39χρονοςε Αλαν Γουόλερ που έχει στο στήθος μία τεράστια καρδιά που γράφει «Το Λονδίνο αγαπά την ΕΕ». Δίπλα του, με μπλε T-Shirt και κίτρινα γυαλιά, ο 45χρονος Ντέιβιντ ζητά «ένα δεύτερο δημοψήφισμα, βουλευτικές εκλογές, ένα ενεργό κοινοβούλιο για να μείνουμε στην Ευρώπη» και καταγγέλλει τα ψεύτικα επιχειρήματα της καμπάνιας του «όχι»: «Η μετανάστευση; Μα είναι το παρόν. Συνηθίστε το».

Με ένα τεράστιο μπαλόνι καρδιά στο χέρι και ένα στεφάνι με λουλούδια στο κεφάλι , η 37 χρονη Κέισι λέει ότι θα ήθελε πολύ οι Βρετανοί να επανεξετάσουν την απόφασή τους και υπενθυμίζει ότι το δημοψήφισμα δεν ήταν παρά συμβουλευτικού χαρακτήρα. «Τώρα είναι η σειρά του κοινοβουλίου να πάρει απόφαση».

Κάθε φορά που περνά τουριστικό λεωφορείο, το πλήθος φωνάζει «EU, We love you».

Ο 82χρονος Νίκολας Λάιτ ζηταέι δεύτερο δημοψήφισμα: «Ολος ο κόσμος το ξέρει ότι αυτή την φορά θα είναι "Ναι" » και θεωρεί ότι στο δημοψήφισμα , χιλιάδες άνθρωποι δεν ψήφισαν «In » ή «Out », αλλά κατά της κυβέρνησης.

Ηδη , ορισμένοι ονειρεύονται ένα «Breverse» από τον συνδυασμό του Brexit και του reverse (ανατροπή).

brem3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ