ΚΟΣΜΟΣ

«Ξέρετε αυτό το αγόρι;» - Η Interpol ζητά βοήθεια για να αναγνωρίσει το παιδί του Δούναβη

«Ξέρετε αυτό το αγόρι;» - Η Interpol ζητά βοήθεια για να αναγνωρίσει το παιδί του Δούναβη
Bοήθεια ζητά η Interpol για να βρει την ταυτότητα νεκρού παιδιού ΑΠΕ-ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Το μυστήριο με το αγόρι του Δούναβη προσπαθεί να λύσει η Interpol η οποία εξέδωσε «Black Notice» για να ειδοποιήσει την αστυνομία στις 195 χώρες μέλη της. 

Οι ειδοποιήσεις αποτελούν έναν τρόπο για να συλλεχθούν πληροφορίες σχετικά με άγνωστα πτώματα, όπς σημειώνει η Deutsche Welle.

Το αγόρι βρέθηκε νεκρό στον ποταμό Δούναβη πριν από περισσότερο από ένα χρόνο τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο.

Σε ανακοίνωσή της, η Ιντερπόλ ανέφερε ότι ζητά τη βοήθεια του κοινού «για να προσδιορίσει τις ύποπτες συνθήκες γύρω από τον θάνατό του».

Μάλιστα στο πλαίσιο της έρευνας δόθηκαν στη δημοσιότητα εικόνες αναπαράστασης προσώπου και σωματικών χαρακτηριστικών, στο πλαίσιο της δημόσιας έκκλησης για την αναγνώρισή του.

Το πτώμα του παιδιού ανακαλύφθηκε στις 19 Μαΐου 2022, κοντά στο Γκρόσμερινγκ στο κρατίδιο της Βαυαρίας στη νοτιοανατολική Γερμανία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας υποδηλώνουν ότι πιθανότατα το παιδί περνούσε χρόνο εκτός Γερμανίας, ανέφερε η Interpol.

Ο Γιούργκεν Στοκ, ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα των διωκτικών αρχών να διασταυρώσουν τις βάσεις δεδομένων και να συμβουλευτούν ανοικτές ή ανεξιχνίαστες υποθέσεις. «Κάποιος, κάπου, γνωρίζει κάτι για αυτό το αγόρι, γεγονός που καθιστά εξίσου σημαντικό να δημοσιοποιηθούν ορισμένες λεπτομέρειες», δήλωσε.

«Είτε ήταν θύμα εμπορίας, απαγωγής ή βίας, είμαστε αποφασισμένοι να κινητοποιήσουμε όλες τις αστυνομικές δυνατότητες για τον εντοπισμό του και να βοηθήσουμε τους ερευνητές να ρίξουν φως στο θάνατό του», πρόσθεσε.

Το αγόρι πιστεύεται ότι ήταν ηλικίας πέντε με έξι ετών

Η αστυνομία ανέφερε ότι είχε ύψος περίπου 110 εκατοστά, είχε καστανά μαλλιά και ζύγιζε 15 κιλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ