ΚΟΣΜΟΣ

Επαναλειτουργεί το διεθνές αεροδρόμιο στο Χαλέπι της Συρίας

Επαναλειτουργεί το διεθνές αεροδρόμιο στο Χαλέπι της Συρίας
SANA

Σε λειτουργία τέθηκε και πάλι το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου, δύο μέρες αφότου ανέστειλε τη λειτουργία του εξαιτίας βομβαρδισμού από ισραηλινά πυρά, όπως είχαν καταγγείλει οι συριακές αρχές.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Συρίας, το αεροδρόμιο επανεκκίνησε τη λειτουργία του τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, αφού «επισκευάστηκαν οι ζημιές που προκλήθηκαν από την ισραηλινή επίθεση».

Τη Δευτέρα τα ξημερώματα το υπουργείο Άμυνας της αραβικής χώρας διέταξε την αναστολή των πτήσεων στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου εξαιτίας βομβαρδισμού που προήλθε από τη Μεσόγειο, δυτικά της Λαττάκειας. Οι αρχές της Συρίας κατηγόρησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους για την κλιμάκωση των επιθέσεων στο έδαφος της χώρας, στο πλαίσιο της «στήριξης που προσφέρουν στην τρομοκρατία».

Το Ισραήλ συχνά αναγνωρίζει ότι πραγματοποιεί επιθετικές ενέργειες στο έδαφος της Συρίας, ισχυριζόμενο ότι ενεργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο για να αποφύγει την εγκατάσταση ιρανικών βάσεων στη γειτονική χώρα, αλλά και για να αποτρέψει την αποστολή όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στη σιϊτική οργάνωση Χεζμπολά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ