ΚΟΣΜΟΣ

CNNi: Νέος πρόεδρος και CEO ο Μαρκ Τόμσον, ο άνθρωπος που «έσωσε» τους New York Times

CNNi: Νέος πρόεδρος και CEO ο Μαρκ Τόμσον, ο άνθρωπος που «έσωσε» τους New York Times
John Lamparski/Getty Images for Advertising Week New York

Πρώην διευθύνων σύμβουλος των New York Times και γενικός διευθυντής του BBC, ο Μαρκ Τόμσον θα είναι ο επόμενος ηγέτης του CNNi.

Όπως ανακοίνωσε το δίκτυο σήμερα, Τετάρτη 30/8, ο Τόμσον αναλαμβάνει τα ηνία του διάσημου παγκόσμιου ειδησεογραφικού οργανισμού σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της 43χρονης ιστορίας του.

Στα 66 του χρόνια, ο Τόμσον διαδέχεται τον πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο του CNN Κρις Λιχτ, ο οποίος οδηγήθηκε στην έξοδο τον περασμένο Ιούνιο, έπειτα από μόλις ένα χρόνο θητείας, με αφορμή την πτώση της τηλεθέασης.

«Δεν υπάρχει πιο έμπειρο, σεβαστό και ικανό στέλεχος στον χώρο των ειδήσεων σήμερα από τον Μαρκ. Eίναι πραγματικά καινοτόμος, μεταμόρφωσε και οδήγησε στην ψηφιακή εποχή δύο θεσμούς της δημοσιογραφίας, από τους πιο σεβαστούς στον κόσμο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τον εντάξουμε στην ομάδα μας και θα οδηγήσει το CNN Worldwide στο μέλλον», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ντέιβιντ Ζάσλαβ, διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας του CNN, Warner Bros. Discovery.

Ο Τόμσον θα αναλάβει τη δύσκολη αποστολή να αυξήσει την τηλεθέαση του CNNi, που έχει υποχωρήσει απέναντι στους βασικούς ανταγωνιστές του, το Fox News και το MSNBC, τόσο κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών όσο και κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2024.

Ο Τόμσον, ο οποίος θα ξεκινήσει επίσημα στις 9 Οκτωβρίου ως διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος και θα εκτελεί και χρέη γενικού αρχισυντάκτη σε όλο το δίκτυο, δήλωσε πως «δεν θα μπορούσε να είναι πιο ενθουσιασμένος με την ευκαιρία να ενταχθεί στο CNN μετά απότόσα χρόνια που το παρακολουθώ και το ανταγωνιζόμουν με ένα μείγμα θαυμασμού και φθόνου»!

AP Photo/John Minchillo, Files

«Σήμερα ο κόσμος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ακριβείς και αξιόπιστες ειδήσεις και ποτέ δεν είχαμε πιο πολλούς τρόπους να καλύψουμε αυτή την ανάγκη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», δήλωσε ο Τόμσον.

«Εκεί που άλλοι βλέπουν αναστάτωση, εγώ βλέπω ευκαιρίες. Ανυπομονώ να σηκώσω τα μανίκια μου και να πιάσω δουλειά με τους νέους μου συναδέλφους για να χτίσουμε ένα επιτυχημένο μέλλον για το CNN».

Ο Τόμσον ήταν γενικός διευθυντής του BBC από το 2004 μέχρι το 2012, όταν ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της New York Times (μέχρι το 2020). Υπό τη διοίκησή του η αμερικανική εφημερίδα «μεταμορφώθηκε», προσαρμόστηκε στην ψηφιακή εποχή και αύξησε τους συνδρομητές της (περίπου 10 εκατομμύρια το 2023).

Ο διορισμός του στο CNNi, ενός έμπειρου στελέχους των μέσων ενημέρωσης, στον οποίο αποδίδεται ευρέως η διάσωση των Times κατά τη διάρκεια μιας ταραχώδους περιόδου στην ιστορία της εφημερίδας, έρχεται σε μια σημαντική στιγμή για τον κορυφαίο ειδησεογραφικό οργανισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ