ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: «Cosmology», μια σειρά καλλυντικών ειδική για αστροναύτες!

Ιαπωνία: «Cosmology», μια σειρά καλλυντικών ειδική για αστροναύτες!
Tα «διαστημικά» προϊόντα που παρουσιάστηκαν από τις ιαπωνικές εταιρείες POLA και ANA θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2023 στην αγορά. POLA/CNNi

Όταν ο Ιάπωνας αστροναύτης Κιμίγια Γιου ξαναπάει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) το 2024, θα έχει στην τσάντα του δύο νέα προϊόντα περιποίησης, ειδικά σχεδιασμένα για τις κακουχίες του διαστημικού ταξιδιού!

Πολύ συχνά οι αστροναύτες, τόσο στο διάστημα όσο και μετά την επιστροφή τους στη Γη – παραπονιούνται πως αντιμετωπίζουν κάψιμο και φαγούρα, στο δέρμα τους που γίνεται ξηρό και ευαίσθητο.

AP381985988000.jpg
Ο Ιάπωνας αστροναύτης Κιμίγια Γιου θα έχει τη δική του σειρά περιποίησης προσώπου.

Όπως μεταδίδει το CNNi, η Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (JAXA) ζήτησε λύσεις για την περιποίηση του δέρματος που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στις συνθήκες έλλειψης πόρων, χαμηλής βαρύτητας και ακραίας ξηρότητας του διαστήματος.

Αποτέλεσμα ήταν ένα ειδικό σαπούνι προσώπου και μια λοσιόν: Τα νέα προϊόντα ανήκουν στη σειρά «Cosmology» που παρουσιάστηκε την περασμένη Δευτέρα από την ιαπωνική εταιρεία καλλυντικών POLA και την ANA Holdings, μητρική εταιρεία της All Nippon Airways.

Για την εξοικονόμηση νερού, το προϊόν πλύσης προσώπου είναι κατασκευασμένο για να χρησιμοποιείται χωρίς ξέβγαλμα, ενώ η λοσιόν σχεδιάστηκε σε ημιστερεά κατάσταση, ώστε να μην διασκορπίζεται σε συνθήκες χαμηλής βαρύτητας.

Οι δύο εταιρείες άρχισαν να ερευνούν για τη δημιουργία μιας τέτοιας σειράς από το 2020 και η JAXA τους έδωσε το πράσινο φως για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους τον περασμένο Μάρτιο.

Τα προϊόντα δεν είναι τα πρώτα καλλυντικά που στοχεύουν σε διαστημικές συνθήκες διαβίωσης! Εχουν γίνει κι άλλες σειρές περιποίησης για λογαριασμό της αμερικανικής ΝΑSA, όπως αυτή της γνωστής εταιρείας Estée Lauder, η οποία έχει στείλει στο διάστημα έναν ορό περιποίησης της επιδερμίδας!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ