Δυτική Όχθη: Παλαιστίνιος οδηγός φορτηγού σκότωσε Ισραηλινό στρατιώτη
Ανανεώθηκε:

Παλαιστίνιος οδηγός φορτηγού σκότωσε σήμερα (31/08) έναν Ισραηλινό στρατιώτη πέφτοντας με το όχημά του σε σημείο ελέγχου στο όριο με την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενώ κατόπιν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην καταδίωξη που ακολούθησε, ανέφεραν η ισραηλινή αστυνομία και αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας.
Ο στρατός ανέφερε μόνο πως τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν στο συμβάν, στην ισραηλινή πλευρά του σημείου ελέγχου Μακαμπίμ, πάνω σε έναν κύριο δρόμο. Ιατρικοί αξιωματούχοι είπαν πως ένας από αυτούς πέθανε.
Η αστυνομία είπε αρχικά πως ο οδηγός, ένας 41χρονος που είχε άδεια εργασίας στο Ισραήλ, πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε έξω από το κοντινό παλαιστινιακό χωριό Νιλίν.
Δηλώθηκε στη συνέχεια νεκρός, ανέφερε η αστυνομία, που χαρακτήρισε το συμβάν τρομοκρατική επίθεση.
Η ισλαμιστική οργάνωση μαχητών Χαμάς, η οποία έχει αυξήσει τις επιθέσεις στη Δυτική Όχθη σε μια πρόκληση προς το Ισραήλ και την υποστηριζόμενη από τη διεθνή κοινότητα Παλαιστινιακή Αρχή, χαρακτήρισε το συμβάν «ηρωική επιχείρηση» όμως δεν διεκδίκησε την ευθύνη.
Η Δυτική Όχθη, μία από τις περιοχές όπου οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν να ιδρύσουν το κράτος τους, σημειώνει εκτόξευση της βίας τους τελευταίους μήνες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυτική Όχθη: Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Adolescence: Οι πλατφόρμες ξυπνούν στον πραγματικό κόσμο
07:45-(1).jpg?t=dYdqCnxcgD4QbfU4HZpRTQ)
Φωτιά στο κέντρο της Αθήνας: Παρανάλωμα του πυρός κατάστημα με είδη τεχνολογίας (vid)
07:45
Κακοκαιρία: Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο
07:40
Η ώρα της απόφασης για τα επιτόκια στις ΗΠΑ - Τι θα κάνει η Fed
07:35