ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: «Βουλώστε το» διαμηνύει ο Κουλέμπα στους επικριτές της αντεπίθεσης

Πόλεμος Ουκρανία: «Βουλώστε το» διαμηνύει ο Κουλέμπα στους επικριτές της αντεπίθεσης
AP Photo/Sophie Garcia

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, εναντιώθηκε προς τους επικριτές της τακτικής του Κιέβου στην αντεπίθεσή του εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων, τονίζοντας ότι θα πρέπει «να το βουλώσουν».

«Οι επικρίσεις για τον αργό ρυθμό της αντεπίθεσης ισοδυναμεί (…) με φτύσιμο στο πρόσωπο του Ουκρανού στρατιώτη που θυσιάζει καθημερινά τη ζωή του, προελαύνοντας και απελευθερώνοντας το ένα τετραγωνικό μέτρο του ουκρανικού εδάφους μετά το άλλο», τόνισε ο Κουλέμπα απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Τολέδο της Ισπανίας.

Η αμερικανική εφημερίδα New York Times αναφέρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε άρθρο της στις επικρίσεις Αμερικανών και άλλων Δυτικών αξιωματούχων, οι οποίοι εκτιμούν ότι η Ουκρανία δεν έχει σημειώσει μεγάλες προόδους στην αντεπίθεσή της και ότι έχει πάρα πολλά στρατεύματα σε λάθος μέρη.

«Θα συνιστούσα σε όλους τους επικριτές να το βουλώσουν, ας έλθουν στην Ουκρανία και ας προσπαθήσουν να απελευθερώσουν ένα τετραγωνικό εκατοστό μόνοι τους», κατέληξε ο Κουλέμπα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ