ΚΟΣΜΟΣ

Διήμερο εθνικό πένθος στο Μπανγκλαντές

Διήμερο εθνικό πένθος στο Μπανγκλαντές
REUTERS/Mohammad Ponir Hossain

Διήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στο Μπανγκλαντές, μετά τη σφαγή σε εστιατόριο της Ντάκα από τζιχαντιστές που σκότωσαν 20 ομήρους.

Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σέιχ Χασίνα σε ομιλία της που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, κάλεσε τους εξτρεμιστές "να πάψουν να σκοτώνουν στο όνομα της θρησκείας".

«Είναι μια φρικτή πράξη. Τι είδους μουσουλμάνοι είναι οι άνθρωποι αυτοί; Δεν έχουν καμιά θρησκεία», είχε δηλώσει νωρίτερα η Χασίνα, η οποία ηγείται αυτής της χώρας, οι περισσότεροι κάτοικοι της οποίας είναι μουσουλμάνοι.

Κατά την επίθεση, βαριά οπλισμένοι άνδρες σκότωσαν 20 ομήρους, τους περισσότερους με ματσέτες, όπως μεταδίδει το Reuters, πριν οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιήσουν έφοδο το πρωί του Σαββάτου.

Μεταξύ των ομήρων που σκοτώθηκαν περιλαμβάνονται Ιταλοί, Ιάπωνες και ένας Αμερικανός. Δύο αστυνομικοί του Μπανγκλαντές σκοτώθηκαν επίσης όταν άρχισε η επίθεση.

Επιζήσαντες αφηγήθηκαν πως οι δράστες χώρισαν τους Μπανγκλαντεσιανούς από τους ξένους πριν αρχίσουν τη σφαγή, η οποία τελείωσε 11 ώρες αργότερα με την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας που σκότωσαν έξι δράστες. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ