ΚΟΣΜΟΣ

Βαγδάτη: Δεκάδες νεκροί από το νέο χτύπημα του ISIS (vid)

Βαγδάτη: Δεκάδες νεκροί από το νέο χτύπημα του ISIS (vid)
REUTERS

 Δύο πολύνεκρες επιθέσεις, από το Ισλαμικό Κράτος , συγκλόνισαν τα ξημερώματα της Κυριακής το Ιράκ.

Η πρώτη επίθεση, με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, σημειώθηκε στη συνοικία Καράντα της Βαγδάτης, ενώ η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε στη σιιτική συνοικία Αλ Σάαμπ, στον βόρειο τομέα της ιρακινής πρωτεύουσας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και στις δύο επιθέσεις σκοτώθηκαν συνολικά 75 άνθρωποι και περισσότεροι από 130 τραυματίστηκαν

iraq2 copy

Πηγή: Reuters

Την ευθύνη για το νέο αιματοκύλισμα ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν μία εβδομάδα μετά την ανακατάληψη της Φαλούτζα από τις ιρακινές δυνάμεις, ενώ σε λίγες μέρες τελειώνει ο ιερός μήνας του Ραμαζανιού.

Οι δράστες της επίθεσης στη συνοικία Καράντα εκμεταλλεύτηκαν αυτό ακριβώς το γεγονός και σκόρπισαν τον θάνατο σε εμπορικό δρόμο της συνοικίας πυροδοτώντας εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει μέσα σε όχημα. Από τον μεγάλο αριθμό θυμάτων φαίνεται πως οι τζιχαντιστές χτύπησαν τη στιγμή που η περιοχή ήταν γεμάτη κόσμο, που έκανε τις τελευταίες αγορές ενόψει της λήξης του ιερού μήνα για τους μουσουλμάνους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ