ΚΟΣΜΟΣ

Influencer του TikTok και η μητέρα της καταδικάστηκαν σε ισόβια για τον θάνατο δύο ανδρών

Influencer του TikTok και η μητέρα της καταδικάστηκαν σε ισόβια για τον θάνατο δύο ανδρών
Η 24χρονη influencer Mahek Bukhari και η μητέρα της Ansreen Bukhari LEICESTERSHIRE POLICE

Μια influencer του TikTok, η 24χρονη Mahek Bukhari καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη φυλάκιση 31 ετών και οκτώ μηνών για τη συμμετοχή της στη δολοφονία δύο ανδρών που έχασαν τη ζωή τους, όταν το αυτοκίνητό τους βγήκε εκτός πορείας έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα κατά τη διάρκεια καταδίωξης, έξω από τη Λέστερ, με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες.

Η μητέρα της, Ansreen Bukhari, καταδικάστηκε επίσης σε ελάχιστη κάθειρξη 26 ετών και εννέα μηνών για τη διπλή δολοφονία.

Σύμφωνα με τη Guardian, στη δίκη διάρκειας τριών μηνών στο δικαστήριο του Leicester ακούστηκε ότι μητέρα και κόρη ήταν μέρος μιας ομάδας που παρέσυρε τα θύματα σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων της Tesco τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους προτού τα καταδιώξουν με ταχύτητες έως και 160 χλμ/ώρα.

Ο Saqib Hussain και ο Mohammed Hashim Ijazuddin, και οι δύο 21 ετών, από το Banbury στο Oxfordshire, πέθαναν ακαριαία όταν το αυτοκίνητό τους βγήκε από το δρόμο, χτύπησε σε ένα δέντρο και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Οι συγκατηγορούμενοι Rekhan Karwan, 29 ετών, και Raees Jamal, 23, καταδικάστηκαν επίσης σε ισόβια κάθειρξη, με ελάχιστες ποινές 26 ετών και 10 μηνών και 31 ετών αντίστοιχα, για δύο κατηγορίες φόνου.

Η Natasha Akhtar, 23, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 ετών και οκτώ μηνών και ο Ameer Jamal, 28, και ο Sanaf Gulamustafa, 23 ετών, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 14 ετών και οκτώ μηνών και 14 ετών και εννέα μηνών αντίστοιχα για δύο κατηγορίες ανθρωποκτονίας.

Ανακοινώνοντας την ποινή του το απόγευμα της Παρασκευής, ο δικαστής Timothy Spencer KC είπε ότι η «τρελή φήμη» της Mahek Bukhari μέσω της καριέρας της ως influencer την είχε κάνει «εντελώς εμμονική με τον εαυτό της».

«Το TikTok και το Instagram βρίσκονται στην καρδιά αυτής της υπόθεσης», είπε. «Αυτός είναι ο λόγος που, Mahek, παράτησες το πανεπιστήμιο. Αν δεν το έκανες, θα ήσουν τώρα μια νέα πτυχιούχος με όλη σου τη ζωή μπροστά σου. Τώρα, περιορίζεσαι στη φυλακή για τα καλύτερα σου χρόνια», ανέφερε ο δικαστής απευθυνόμενος στην κατηγορούμενη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ