ΚΟΣΜΟΣ

Η χαμηλή πτήση F-35 που κόβει την ανάσα: Δέντρα λυγίζουν στο πέρασμά του

Η χαμηλή πτήση F-35 που κόβει την ανάσα: Δέντρα λυγίζουν στο πέρασμά του

Η εντυπωσιακή χαμηλή πτήση ενός μαχητικού stealth F-35A της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. κατεγράφη σε βίντεο.

Στις εικόνες που απαθανάτισε ο Άντριου Κινγκ, βλέπουμε το F-35 από την ομάδα επίδειξης F-35A Lightning II, να κάνει μια πολύ χαμηλή μετάβαση από το διεθνές αεροδρόμιο King County, γνωστό και ως Boeing Field, πέντε μίλια νότια του κέντρου του Σιάτλ της Ουάσιγκτον.

Δέντρα στην αντίθετη πλευρά του δρόμου φαίνονται να λυγίζουν βίαια καθώς το F-35 ανεβαίνει με ταχύτητα.

Ο Άντριου Κινγκ που παρακολουθούσε με έναν φίλο του από την καρότσα φορτηγού την πτήση δίπλα σε ένα πάρκο στο βόρειο άκρο του διαδρόμου, παραλίγο να ανατιναχθούν από τη δύναμη του κινητήρα του F135.

Το αεροσκάφος - που πετούσε η πιλότος Κριστίν Βολφ στη βάση Hill Air Force Base, στη Γιούτα - αναχωρούσε από τη βάση για να εκτελέσει τη ρουτίνα επίδειξης του πάνω από τη λίμνη Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της αεροπορικής επίδειξης Boeing Seafair Air Show.

Το βίντεο που ο Άντριου μοιράστηκε με το The War Zone τραβήχτηκε στις 7 Αυγούστου πέρυσι, αλλά προφανώς δημοσιεύτηκε πρόσφατα στον λογαριασμό του στο Instagram.

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, ο ρόλος της Ομάδας Επίδειξης είναι «να δείξει τις μοναδικές εναέριες δυνατότητες του πιο προηγμένου μαχητικού stealth πέμπτης γενιάς της Πολεμικής Αεροπορίας… καθώς και να αναδείξει την ιστορία της υπηρεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ