La Repubblica: «Η Μελόνι δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο κόμμα της»
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, δεν επιθυμεί να επιδιώξει να επανεκλεγεί πρόεδρος των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών. Η θητεία της, πρόκειται να λήξει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του επόμενου Ιουνίου.
«Θεωρώ ότι είναι πιθανό να μην είναι εκ νέου υποψήφια, η προσφορά της είναι ήδη ιδιαίτερα σημαντική», δήλωσε στην εφημερίδα ο Νικόλα Προκατσίνι, ο οποίος συμπροεδρεύει τη ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, στο Ευρωκοινοβούλιο.
Σύμφωνα με την La Repubblica «ο φόρτος εργασίας της Τζόρτζια Μελόνι είναι τεράστιος και το ότι, στην φάση αυτή, είναι πρωθυπουργός και πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας (σ.σ. Αδέλφια της Ιταλίας), συνεπάγεται ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει άλλες σημαντικές θέσεις, σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Η εφημερίδα της Ρώμης, τέλος, σημειώνει ότι «μια τέτοια κίνηση της Μελόνι μπορεί να λειτουργήσει και υπέρ μελλοντικών πολιτικών ισορροπιών».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Corriere della Sera για συνάντηση Μητσοτάκη - Μελόνι: Αθήνα και Ρώμη έχουν τους ίδιους στόχους
SPONSORED
Κυβερνητικό rotation με «μίνι» ανασχηματισμό: Τα ονόματα - Στο τραπέζι ξανά οι πρόωρες εκλογές
07:35
Σεισμός 7,8 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες: «Ο ισχυρότερος που έχουμε βιώσει» - Τουλάχιστον 5 νεκροί
07:28
Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό της Νέας Υόρκης - Πέντε τραυματίες
07:24
Πανελλήνιες 2026: Σε Φυσική, Ιστορία και Οικονομία εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
07:15