ΚΟΣΜΟΣ

Iσπανία: Τρεις νεκροί και τρεις αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Iσπανία: Τρεις νεκροί και τρεις αγνοούμενοι από τις πλημμύρες
(AP Photo/Alvaro Barrientos)

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ ακόμη τρεις αγνοούνται από την έντονη κακοκαιρία DANA που σάρωσε τα τελευταία 24ωρα την Ισπανία.

Και ενώ η κακοκαιρία DANA έχει υποχωρήσει πλέον από το απόγευμα της Δευτέρας, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων λόγω των καταρρακτωδών βροχών σε Τολέδο και Μαδρίτη.

Οι υπηρεσίες διάσωσης συνεχίζουν να αναζητούντρεις αγνοούμενους, δύο στην Αυτονομία της Μαδρίτης και έναν στο Valmojado του Τολέδο. Ένας από αυτούς είναι ο πατέρας του 10χρονου παιδιού που χθες μετά από οκτώ ώρες βρέθηκε σκαρφαλωμένο σε δέντρο και διασώθηκε.

Εν τω μεταξύ στην Αυτονομία της Μαδρίτης η υπηρεσία έκτακτων περιστατικών 112 ενημερώνει πως στη διάρκεια της DANA διαχειρίστηκε 2.273 περιστατικά και οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν 1.480 επεμβάσεις.

Αυτή την ώρα τέσσερις δευτερεύουσες οδικές αρτηρίες στην Αυτονομία της Μαδρίτης παραμένουν κλειστές για την κυκλοφορία ενώ αποκαταστάθηκε το σιδηροδρομικό δρομολόγιο της υπερταχείας (AVE) που συνδέει την Μαδρίτη με την Ανδαλουσία.

Στα βόρεια και ανατολικά της χώρας προβλέπονται ασθενείς βροχές ενώ στα κεντρικά επικρατεί ηλιοφάνεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ