Μέτσολα για Qatargate: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο εδώ και χρόνια
Ανανεώθηκε:
Για το μεγαλύτερο σκάνδαλο εδώ και χρόνια στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκανε λόγο η πρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, αναφερόμενη στο Qatargate.
Παράλληλα, η κα Μέτσολα εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα γυρίσει σελίδα και θα ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις ώστε να μην βρεθεί και πάλι αντιμέτωπο με τέτοια σκάνδαλα.
«Παραμένω αισιόδοξη, κάτι που δεν σημαίνει ότι υπάρχει ομόφωνη υποστήριξη. Οι αλλαγές είναι πάντα δύσκολες. Υπήρξαν εννέα μήνες έντονης πολιτικής δουλειάς. Οι συμβιβασμοί πρόκειται να περάσουν στην επιτροπή και στην ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα. Και τότε μπορούμε να πούμε ότι αντιμετωπίσαμε αυτό που αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο εδώ και χρόνια και, ελπίζω, να γυρίσουμε σελίδα. Δίνοντάς μας νέους κανόνες, πιο εύκολα εφαρμόσιμους» υπογράμμισε μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την Soir.
Σε σχέση με το έτος 2030, στο οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ αναφορικά με την διεύρυνση, η κα Μέτσολα επισήμανε ότι «πρέπει να αναρωτηθούμε τι θα κάνουμε εμείς οι Ευρωπαίοι για να προετοιμαστούμε για τη διεύρυνση: μπορεί το σημερινό σύστημα των 27 να λειτουργήσει με 32, 33, 35»;
«Θα έλεγα: πώς πρέπει να προσαρμοστεί η εσωτερική μας αγορά στην άφιξη δεκάδων εκατομμυρίων πολιτών; Πώς θα επηρεαστεί η ελεύθερη μετακίνησή μας από μια σημαντική αλλαγή στα εξωτερικά μας σύνορα; Και μετά, για μια σειρά πολιτικών, πώς θα διαχειριστούμε το γεγονός ότι ορισμένες χώρες θα γίνουν από αυτούς που μάλλον θα συνεισφέρουν καθαρά όταν είναι, μέχρι στιγμής, καθαροί αποδέκτες; Πρέπει να δράσουμε, ως ισχυρή ήπειρος: βρήκαμε δυνάμεις και επιθυμία να παραμείνουμε ενωμένοι, πρωτόγνωρο στην ιστορία μας, πρώτα με την πανδημία, μετά το Brexit και μετά τον πόλεμο. Υπάρχουν λιγότερες χώρες σήμερα που μιλούν για αποχώρηση απ' ό,τι πριν από πέντε χρόνια», συμπλήρωσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Qatargate: Εντοπίστηκαν 280.000 ευρώ στο σπίτι του γιου της Μαρί Αρένα - Αποκάλυψη της «Le Soir»
Έυα Καϊλή: Ο Μπορέλ της είχε υποδείξει γραμμή συνεργασίας ανάμεσα σε Κατάρ και ΕΕ - Νέες αποκαλύψεις
Δήμος Καλλιθέας για τον αγωγό «σιντριβάνι»: «Το ίδιο συμβάν θα επαναληφθεί»
14:56
Αγρότες: Επ’ αόριστον ο αποκλεισμός της Εγνατίας στον κόμβο Κερδυλλίων
14:55
Εξαρθρώθηκε ομάδα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ: Ανάμεσα τους γιατροί και φαρμακοποιός
14:47
ΚΚΕ: Ο κρατικός μηχανισμός επιδεικνύει ζήλο κατά των αγροτών και όχι για να προστατέψει τους πολίτες
14:47