ΚΟΣΜΟΣ

Σάντερς: «Δεν μισώ την Χίλαρι Κλίντον»

Σάντερς: «Δεν μισώ την Χίλαρι Κλίντον»
Μπέρνι Σάντερς (φωτογραφία αρχείου) REUTERS/Brian Snyder

Να σβήσει τη φωτιά που άναψε ο Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησε ο Μπέρνι Σάντερς, αφενός ειρωνευόμενος κι αφετέρου διαψεύδοντας τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο για τον Λευκό Οίκο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, ισχυριζόμενος ότι μπορεί να «διαβάσει» το μυαλό του Σάντερς είχε πει ότι ο γερουσιαστής από το Βερμόντ μισεί την Κλίντον. «Δεν την αντέχει» είπε συγκεκριμένα ο Trump.

Σε συνέντευξή του στο MSNBC ο Σάντερς απάντησε επιστράτευσε τον σαρκασμό για να απαντήσει στον Ντόναλντ Τραμπ: «Έχει διαβάσει το μυαλό μου! Τι άνθρωπος, τι ιδιοφυία! Όχι, η απάντηση είναι ότι φυσικά ο Trump λέει ψέματα όπως πάντα. Όχι, δεν μισώ την Κλίντον. Την ξέρω εδώ και 25 χρόνια και έχω μεγάλο σεβασμό για εκείνη. Διαφωνούμε σε κάποια θέματα, αλλά το να πει κανείς ποτέ ότι τη μισώ είναι μεγάλο ψέμα».

Όσον αφορά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει εκφράσει δημοσίως τη στήριξή του στην Χίλαρι Κλίντον, κάτι που θα συσπείρωνε το Δημοκρατικό Κόμμα κατά του Τραμπ, ο γερουσιαστής από το Βερμόντ είπε πως γίνονται διαβουλεύσεις και συζητήσεις με τους ανθρώπους που δουλεύουν στην προεκλογική καμπάνια της υποψήφιας για το χρίσμα.

Πάντως ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται πιο αισιόδοξος γα τη σχέση των δύο δημοκρατικών καθώς όπως ανέφερε στο NPR την Πέμπτη, ο Σάντερς σίγουρα θα στηρίξει την Κλίντον. Σχολιάζοντας πάντως και αυτή τη δήλωση, ο Σάντερς ξεκαθάρισε πως «υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Bernie Sanders: 'No, I do not hate Secretary Clinton', By David Wright, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ