ΚΟΣΜΟΣ

Φονικός σεισμός στο Μαρόκο: Τέσσερις Γάλλοι ανάμεσα στους νεκρούς

Φονικός σεισμός στο Μαρόκο: Τέσσερις Γάλλοι ανάμεσα στους νεκρούς
Το σύνολο των νεκρών από τον σεισμό, ξεπερνά τις 2.000. AP/Mosa'ab Elshamy

Ο σεισμός στο Μαρόκο έχει στοιχίσει τη ζωή, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, σε τέσσερις Γάλλους και έχει προκαλέσει τον τραυματισμό 15 άλλων, την ώρα που το σύνολο των νεκρών ξεπερνά τις 2.000.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε την Κυριακή 10/9, από το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας σε νέο απολογισμό που κοινοποιήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Λυπούμαστε για τον θάνατο άλλων τριών Γάλλων υπηκόων κοντά στο Μαρακές, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών Γάλλων, σε αυτή τη φάση, σε τέσσερις. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν 15 τραυματισμένοι Γάλλοι υπήκοοι», ανέφερε το ΥΠΕΞ ανακοίνωσή του.

Χθες Σάββατο 9/9 το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τον θάνατο ενός Γάλλου στο Αγκαντίρ.

Επέστρεψαν στην Αθήνα με ειδική πτήση 108 Έλληνες

Επέστρεψαν την Κυριακή 10/9, από το Μαρακές στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, οι 108 επιβάτες της ειδικής πτήσης επαναπατρισμού της Aegean, μετά τον καταστροφικό σεισμό της Παρασκευής 8/9 στο Μαρόκο.

Υπενθυμίζεται ότι η ειδική πτήση δρομολογήθηκε χθες από την εταιρεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Στο Μαρόκο παρέμεινε μικρός αριθμός Ελλήνων πολιτών που αποφάσισαν να παρατείνουν τη διαμονή τους στις τουριστικές περιοχές της χώρας.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ραμπάτ συνεχίζει να ενημερώνει διαρκώς τους Έλληνες πολίτες για την κατάσταση στη χώρα, προσφέροντας κάθε είδους προξενική συνδρομή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ