ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δολοφόνος δραπέτευσε πριν από 11 ημέρες και... εμφανίστηκε με νέο λουκ

ΗΠΑ: Δολοφόνος δραπέτευσε πριν από 11 ημέρες και... εμφανίστηκε με νέο λουκ
O καταδικασμένος δολοφόνος, Ντανέλο Καβαλκάντε Screen grab/Twitter/Fox Reno

O καταδικασμένος δολοφόνος, Ντανέλο Καβαλκάντε, ο οποίος δραπέτευσε πριν 11 μέρες από φυλακή κοντά στη Φιλαδέλφεια, έχει αλλάξει το παρουσιαστικό του για να αποφύγει τη σύλληψη, ξυρίζοντας τα γένια και το μουστάκι του, σύμφωνα με φωτογραφίες που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αστυνομία, μετά την τελευταία θέαση του δραπέτη.

Οι εικόνες δείχνουν τον 34χρονο Βραζιλιάνο, ξυρισμένο και να φορά φούτερ με κουκούλα, μαύρο καπέλο του μπέιζμπολ, πράσινο παντελόνι φυλακής και λευκά παπούτσια, είπε η αστυνομία.

Οι φωτογραφίες φαίνεται να είναι τραβηγμένες από κάμερες ασφαλείας στην μπροστινή βεράντα ενός σπιτιού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Καβαλκάντε θεάθηκε χθες βράδυ Σαββάτου κοντά στην πόλη Φοίνιξβιλ, περίπου 30 μίλια βορειοδυτικά της Φιλαδέλφειας.

Ο άνδρας δραπέτευσε στις 31 Αυγούστου από τις φυλακές της κομητείας Τσέστερ, όπου εξέτισε την ποινή του αφού στις 22 Αυγούστου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο της πρώην φίλης του, τον Απρίλιο του 2021.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Philadelphia Inquirer από την αυλή της φυλακής κατάφερε να σκαρφαλώσει στη στέγη ενός κτιρίου και από εκεί να πηδήξει έξω.

Η αστυνομία της Πολιτείας της Πενσυλβάνια ζήτησε από τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τις αρχές αν δουν τον επικίνδυνο κακοποιό.

Ο Καβαλκάντε είναι επίσης ύποπτος για ανθρωποκτονία το 2017 στη Βραζιλία, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές. Την περασμένη εβδομάδα σχολικές περιφέρειες έκλεισαν τα σχολεία της περιοχής αφού εθεάθη ο δραπέτης, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Εκατοντάδες αστυνομικοί εργάζονται όλο το 24ωρο, με τη βοήθεια ελικοπτέρων, drones και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, για να τον εντοπίσουν. Ενισχύσεις έχουν στείλει επίσης η ομοσπονδιακή αστυνομία.

Η αστυνομία προσφέρει αμοιβή έως και 20.000 δολάρια σε όποιον βοηθήσει να εντοπιστεί ο δραπέτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ