ΚΟΣΜΟΣ

«Επέλαση» της κακοκαιρίας Daniel και στην Λιβύη - Στους 25 οι νεκροί

«Επέλαση» της κακοκαιρίας Daniel και στην Λιβύη - Στους 25 οι νεκροί
Φωτογραφία αρχείου από πλημμυρισμένη περιοχή λόγω κακοκαιρίας AP Photo/Chuck Burton

Αντιμέτωπη με την κακοκαιρία «Daniel», που έπληξε τη χώρας μας, βρίσκεται και η Λιβύη από την Κυριακή (10/9) με τους νεκρούς να ανέρχονται στους 25. 

Βίντεο που κάνουν το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν ανθρώπους να έχουν ανέβει στις στέγες των σπιτιών τους ή πάνω στα αυτοκίνητά τους στην προσπάθεια να σωθούν.

Οι Αρχές της χώρας κήρυξαν τις περιοχές που επλήγησαν σε κατάσταση ακραίας έκτακτης ανάγκης, δίνοντας εντολή για κλείσιμο σχολείων και καταστημάτων και επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τέσσερα σημαντικά λιμάνια για την εξαγωγή πετρελαίου στη Λιβύη, τα Ρας Λανούφ, Ζουεϊτίνα, Μπρέγκα και Ες Σίντρα έκλεισαν από το απόγευμα του Σαββάτου και για τρεις ημέρες, δήλωσαν στο Reuters δύο μηχανικοί .

Ο πρωθυπουργός, επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης στην Τρίπολη, Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά, δήλωσε την Κυριακή πως έδωσε οδηγίες σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες να «αντιμετωπίσουν αμέσως” τις ζημιές και τις πλημμύρες στις πόλεις της ανατολικής Λιβύης.

Τα Ηνωμένα Έθνη στη Λιβύη ανέφεραν ότι θα «παράσχουν βοήθεια σε υποστήριξη των προσπαθειών σε τοπικό και εθνικό επίπεδο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ