Λιβυή: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί - Φόβοι για τουλάχιστον 10.000 αγνοούμενους
Ανανεώθηκε:
Επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι, καθώς ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες που σάρωσαν την Λιβύη εξαιτίας της κατηγορίας Daniel, αυξήθηκε στους 5.300 σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.
Την ίδια ώρα έχει αυξηθεί και ο αριθμός των αγνοούμενων, οι οποίοι πλέον υπολογίζονται στους 10.000.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών , της κυβέρνησης που διορίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στην Ανατολική Λιβύη, ανέφερε ότι χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.
Όπως διευκρινίζει ο διευθυντής του τοπικού νοσοκομείου Ουάχντα 1.700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη μία από τις συνοικίες της πόλης Ντέρνα και 500 στην άλλη.
Οι εικόνες που μεταδίδονται από βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δραματικές καθώς στους δρόμους της πόλης η οποία ισοπεδώθηκε από την κατάρρευση δύο φραγμάτων - είναι διάσπαρτα δεκάδες πτώματα.
«Οι δρόμοι είναι σπαρμένοι με νεκρούς» λένε κάτοικοι της πόλης που επέζησαν από την θεομηνία.
Οι Αρχές της χώρας κήρυξαν τις περιοχές που επλήγησαν σε κατάσταση ακραίας έκτακτης ανάγκης, δίνοντας εντολή για κλείσιμο σχολείων και καταστημάτων και επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας.
Τέσσερα σημαντικά λιμάνια για την εξαγωγή πετρελαίου στη Λιβύη, τα Ρας Λανούφ, Ζουεϊτίνα, Μπρέγκα και Ες Σίντρα έκλεισαν από το απόγευμα του Σαββάτου και για τρεις ημέρες, δήλωσαν στο Reuters δύο μηχανικοί .
Ο πρωθυπουργός, επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης στην Τρίπολη, Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά, δήλωσε την Κυριακή πως έδωσε οδηγίες σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες να «αντιμετωπίσουν αμέσως» τις ζημιές και τις πλημμύρες στις πόλεις της ανατολικής Λιβύης.
Τα Ηνωμένα Έθνη στη Λιβύη ανέφεραν ότι θα «παράσχουν βοήθεια σε υποστήριξη των προσπαθειών σε τοπικό και εθνικό επίπεδο».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η κακοκαιρία Daniel ισοπέδωσε τη Λιβύη – Πάνω από 2.000 νεκροί, 10.000 αγνοούμενοι
Λιβύη: 2800 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες - Χιλιάδες αγνοούμενοι
ΗΠΑ: Στα σκαριά η επέκταση του καταλόγου κρατών με ταξιδιωτική απαγόρευση
08:59
Με μανία πλήττει την χώρα ο Byron - Δοκιμάζονται Σπάρτη και Εύβοια
08:44
Χίος: Βίντεο από τη δραματική διάσωση μητέρας και του 24χρονου γιου της από το φλεγόμενο σπίτι τους
08:40
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης: Η ποίηση, το ρεμπέτικο και η τέχνη που ζούμε
08:30