ΚΟΣΜΟΣ

Εξωγήινα λείψανα ή απάτη: «Μη ανθρώπινες σοροί» στο Κογκρέσο του Μεξικού

Εξωγήινα λείψανα ή απάτη: «Μη ανθρώπινες σοροί» στο Κογκρέσο του Μεξικού
Φωτογραφία αρχείου από ακρόαση επιστήμονα από το Κογκρέσο του Μεξικού για τον εντοπισμό εξωγήινων λειψάνων το 2017 AP Photo/Marco Ugarte

Τα «μη ανθρώπινα», εξωγήινα λείψανα χιλίων ετών παρουσίασε -όπως τουλάχιστον υποστηρίζει- στο Κογκρέσο του Μεξικού, επιστήμονας που φέρεται να ειδικεύεται σε «ανεξήγητα» φαινόμενα που σχετίζονται με τα UFO

Ειδικότερα, ο επιστήμονας μετέφερε στο μεξικανικό Κογκρέσο δύο μουμιοποιημένες σορούς την Τρίτη (12/9), οι οποίες εντοπίστηκαν στο Κούσκο του Περού το 2017 υποστήριξε ότι είναι «μια ξεκάθαρη απόδειξη» πως «δεν είμαστε μόνοι» σε αυτό τον κόσμο.

Οι δύο αυτές σοροί είχαν μόνο τρία δάχτυλα σε κάθε χέρι και διέθετε μεταλλικά εμφυτεύματα, σύμφωνα με το New York Post.

Οι σοροί εκτιμάται πως είναι ηλικίας 700 και 1.800 ετών.

«Είναι η πρώτη φορά που (εξωγήινη ζωή) παρουσιάζεται σε τέτοια μορφή και νομίζω ότι είναι σαφής απόδειξη ότι έχουμε να κάνουμε με μη ανθρώπινα δείγματα που δεν σχετίζονται με κανένα άλλο είδος στον κόσμο μας», είπε ο επιστήμονας Τζέιμι Μοσάν, απευθυνόμενος στο Κογκρέσο.

Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν έχουν δείξει ότι οι μούμιες, που βρέθηκαν στη Νάσκα του Περού, το 2017, είναι απάτη.

Η ακρόαση της Τρίτης (12/9) ορίστηκε από τον Σέρχιο Γκουτιέρες Λούνα, βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Morena και επίδοξο κυβερνήτη της πολιτείας Βερακρους.

Το παρών έδωσαν συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο που έκαναν εκκλήσεις για διαφάνεια και διεθνή συνεργασία.

Ο Mοσάν σημείωσε πως το Μεξικό θα μπορούσε να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα αποδεχτεί την παρουσία εξωγήινων στον πλανήτη.

Ο βουλευτής Λούνα ωστόσο απάντησε ότι το Κογκρέσο δεν πήρε θέση σχετικά με τις θεωρίες που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

Τόνισε, όμως, ότι είναι σημαντικό να ακούγονται «όλες οι φωνές, όλες οι απόψεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ