ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Κυβερνοεπίθεση στην αστυνομία του Μάντσεστερ - Έκλεψαν δεδομένα

Βρετανία: Κυβερνοεπίθεση στην αστυνομία του Μάντσεστερ - Έκλεψαν δεδομένα
Pixabay (ΑΡΧΕΙΟ)

Δεύτερο περιστατικό κυβερνοεπίθεσης έλαβε χώρα στην Βρετανία μέσα σε ένα μήνα, και αυτή τη φορά θύματα είναι χιλιάδες αστυνομικοί του Μάντσεστερ, από τους οποίους έκλεψαν στοιχεία των ταυτοτήτων τους.

Τα δεδομένα που έχουν κλαπεί περιλαμβάνουν ονόματα και φωτογραφίες, αλλά όχι οικονομικές πληροφορίες, είπε ο εκπρόσωπος της δύναμης. Οι χάκερ στόχευαν σε μια εταιρεία με την οποία η αστυνομία συμφώνησε να παράγει τα διακριτικά των ταυτοτήτων, ισχυρίζεται η τοπική Manchester Evening News.

Οι αστυνομικοί και το προσωπικό ενημερώθηκαν την Τετάρτη, ενώ το περιστατικό είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αντίστοιχο που συνέβη στη Μητροπολιτική Αστυνομία τον Αύγουστο.

Το προσωπικό της, είχε προειδοποιηθεί τότε για τη διαρροή δεδομένων όταν οι χάκερ κατάφεραν να διεισδύσουν στα συστήματα πληροφορικής ενός εργολάβου που εκτύπωνε τις κάρτες εντολών και τις κάρτες προσωπικού.

Τα επίπεδα ελέγχου και οι αριθμοί ταυτότητας ήταν επίσης μεταξύ των πληροφοριών που εκλάπησαν. Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος κλήθηκε εν μέσω φόβου ότι τρομοκράτες ή οργανωμένες συμμορίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα κλεμμένα δεδομένα.

«Αυτό αντιμετωπίζεται εξαιρετικά σοβαρά, με μια εθνική ποινική έρευνα για την επίθεση», δήλωσε ο βοηθός Αρχιφύλακας του Αστυνομίας του Μάντσεστερ Colin McFarlane.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ