ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρό βρέφος στην Πορτογαλία: Το ξέχασε ο πατέρας του για ώρες στο αυτοκίνητο

Νεκρό βρέφος στην Πορτογαλία: Το ξέχασε ο πατέρας του για ώρες στο αυτοκίνητο
AP Photo/Armando Franca

Τον γύρο του κόσμου κάνει η τραγωδία στην Πορτογαλία με ένα βρέφος 10 μηνών, το οποίο πέθανε, όταν ο πατέρας του το ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητο για σχεδόν 8 ώρες. Ο πατέρας είχε πάρει πάρει το μωρό μαζί του προκειμένου να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό πριν πάει στην δουλειά του.

Στις 8 το πρωί της Τρίτης (12/9), ο πατέρας του μικρού κοριτσιού που είναι λέκτορας σε Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας, φέρεται να πάρκαρε το αυτοκίνητό του στο πανεπιστήμιο και να ανέβηκε στο γραφείο του. Περίπου 7,5 ώρες μετά συνειδητοποίησε το τραγικό λάθος του και κάλεσε την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν το μωρό χωρίς τις αισθήσεις του. Έγιναν προσπάθειες να το επαναφέρουν στην ζωή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση πιστεύουν ότι το μωρό είχε αποκοιμηθεί στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα ο πατέρας να ξεχάσει ότι βρισκόταν εκεί.

Η θερμοκρασία εκείνη την ημέρα ήταν στους 26 βαθμούς Κελσίου και αυτό σημαίνει ότι μέσα στο αυτοκίνητο η θερμοκρασία θα πρέπει να ήταν τουλάχιστον διπλάσια. Η μητέρα του μωρού έφτασε στο σημείο μαζί με την αστυνομία και οι δύο γονείς λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί και η αστυνομία ερευνά τις ποινικές ευθύνες στην υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ