Τζο Μπάιντεν: Διόρισε εκπρόσωπο για την οικονομική ανάκαμψη της Ουκρανίας
Ανανεώθηκε:
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, διόρισε την πρώην υπουργό Εμπορίου Πένι Πρίτζκερ στην θέση της ειδικής εκπροσώπου για την οικονομική ανάκαμψη της Ουκρανίας.
Ο Μπάιντεν είπε ότι η Πρίτζκερ θα προωθήσει τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, θα διαμορφώσει τις προτεραιότητες των δωρεών και θα εργασθεί για να ανοίξουν οι εξαγωγικές αγορές και οι επιχειρήσεις που έκλεισαν όπως είπε, εξαιτίας των βάρβαρων επιθέσεων και καταστροφών της Ρωσίας.
«Καθώς κάνουμε αυτό το επόμενο βήμα για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να σφυρηλατήσει ένα πιο ισχυρό μέλλον, παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στο να τη βοηθήσουμε να υπερασπιστεί την ελευθερία της σήμερα», ανέφερε σε δήλωσή του.
Η ηλικίας 64 ετών Πένι Πρίτζκερ, διετέλεσε υπουργός Εμπορίου επί προεδρίας Μπάρακ Ομπάμα από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2017. Η οικογένεια της υπήρξε θύμα των πογκρόμ κατά τον Εβραίων στην Ουκρανία το 1880.
Σε ξεχωριστές δηλώσεις, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι η Πρίτζκερ θα συνεργαστεί στενά με το Κίεβο για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε περισσότερα από 20 ρωσικά drones πάνω από το Κίεβο
Πόλεμος Ουκρανία: Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τρία drones στην Κριμαία
SPONSORED
Πολιτικές σεισμικές δονήσεις: Το νέο κόμμα Τσίπρα, το βήμα Καρυστιανού και η περιδίνηση του ΣΥΡΙΖΑ
11:40
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: 64χρονος πνίγηκε ενώ έτρωγε
11:39
Ισχυρή η ζήτηση των επενδυτών για την ΑΜΚ της ΔΕΗ - Ζήτημα λεπτών η κάλυψη της προσφοράς
11:38
Ισραηλινοί κομάντο αναχαιτίζουν στολίσκο ακτιβιστών που κατευθύνεται στη Γάζα
11:33